Αυξήθηκε κατά 0,3% τον Σεπτέμβριο, μετά την πτώση 0,1% που σημειώθηκε τον Αύγουστο
Μικρή αύξηση κατέγραψε ο δείκτης τιμών παραγωγού ή τιμών χονδρικής (PPI) στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, γεγονός που αντανακλά την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, η οποία βρίσκεται εδώ και καιρό σε μια συνεχή αναταραχή λόγω των δασμών, του shutdown της αμερικανικής κυβέρνησης, των απογοητευτικών στοιχείων για την απασχόληση και το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας και των τροφίμων.
Ειδικότερα, ο PPI αυξήθηκε κατά 0,3% τον Σεπτέμβριο, μετά την πτώση 0,1% που σημειώθηκε ένα μήνα νωρίτερα, μέτρηση που ήταν σύμφωνη με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,1%.
Ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 2,7% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, ενώ ο δείκτης τιμών εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας αυξήθηκε κατά 2,6%.
Οι τιμές των προϊόντων χονδρικής αυξήθηκαν κατά 0,9%, με το 60% της αύξησης να οφείλεται στην αύξηση του κόστους της βενζίνης. Το κόστος των υπηρεσιών παρέμεινε αμετάβλητο μετά τη μείωση του προηγούμενου μήνα.
Η έκθεση, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 16 Οκτωβρίου, καθυστέρησε λόγω του shutdown της κυβέρνηση, του μεγαλύτερου στην ιστορία της χώρας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανρουλάκης: «Τι θα κάνετε τώρα για τις υποκλοπές;» – Μητσοτάκης: «Θα τα πούμε προσεχώς στη Βουλή»
- Ανδρουλάκης στη Βουλή: «Ούτε κουβέντα για το καλώδιο – Πέρασε ο τραμπουκισμός του Ερντογάν, ναι ή όχι;»
- Μητσοτάκης στη Βουλή: «Η Ελλάδα εξάγει ενέργεια και ρίχνει τις τιμές – Η ΔΕΗ ακμάζει»
- Τεχνητή Νοημοσύνη στα αυτιά των εργαζομένων της Burger King για να είναι ευγενικοί
- ΗΠΑ: Αποχώρηση προσωπικού από το Ισραήλ λόγω αυξημένης έντασης
- Ανανέωση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης για το «Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ» έως το 2026
- Λιανικό εμπόριο: Άλμα 6,9% στον κύκλο εργασιών τον Δεκέμβριο 2025
- Πτώση 3,7% στον Δείκτη Τιμών Παραγωγού τον Ιανουάριο 2026
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








