Ήπιες ανοδικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά, στην τελευταία συνεδρίαση του 2014, η οποία ολοκληρώνεται στις 15:20.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 819,51 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,41%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,80 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,21%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,43%.
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+3,37%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+2,86%) και των Χημικών (+1,63%).
Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Πετρελαίου (-1,74%) και των Κατασκευών (-0,75%).
Ανοδικά κινούνται 29 μετοχές, 20 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Μοχλός +27,12%, Τεχνική Ολυμπιακή +19,19%, Q&R +8,86% και Χαλκόρ +8,30%.
Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ικτίνος -9,84%, Ξυλεμπορία (κ) -8,07%, Kleeman Hellas -6,72% και Αλουμύλ -5,36%.
Θετικό πρόσημο επικράτησε σήμερα στην έναρξη της τελευταίας συνεδρίασης για φέτος των χρηματιστηρίων στο Λονδίνο και το Παρίσι.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 ενισχύθηκε κατά 0,25%, κερδίζοντας 16,33 μονάδες για να διαμορφωθεί στις 6.563,33 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 άνοιξε επίσης με άνοδο 0,25% καταγράφοντας κέρδη 10,63 μονάδων και διαμορφώθηκε στις 4.256,17 μονάδες.
Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου κινείται σταθεροποιητικά. Σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,02% και διαμορφώνεται στα 1,2156 δολάρια. Το ευρώ βρίσκεται στα 145,415 γεν, στο 0,7805 με τη στερλίνα και στο 1,2028 με το ελβετικό φράγκο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Metron Analysis: Το 79% κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, το 76% βλέπει πρόβλημα με τους θεσμούς
- BBC: Το ζεύγος Μακρόν θα προσκομίσει στοιχεία για να αποδείξει ότι η Μπριζίτ είναι γυναίκα
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με καταλύτες τα επιτόκια από BoE και Fed
- Viohalco: Διπλασίασε τα καθαρά κέρδη στα 177 εκατ. ευρώ το α΄εξάμηνο
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Χωρίς Μυλωνάκη, «Φραπέ», «Χασάπη», Σεμερτζίδου η λίστα των μαρτύρων στην εξεταστική…
- Οριστικοποιήθηκε για την Τρίτη το ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν
- Τραμπ – Στάρμερ: «Η μεγαλύτερη tech συμφωνία στη βρετανική ιστορία, ύψους 42 δισ. δολαρίων»
- Lavipharm: Αύξηση 5,7% στις πωλήσεις το α΄εξάμηνο, μειωμένα τα κέρδη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις