Μόλις δύο μήνες αφότου επικυρώθηκε η θέση του
Ο πρόεδρος Τραμπ απομακρύνει τον Μπίλι Λονγκ από τη θέση του επικεφαλής του IRS, μόλις δύο μήνες αφότου επικυρώθηκε η θέση του, σύμφωνα με τέσσερα άτομα που γνωρίζουν το θέμα, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times.
Ο Μπίλι Λονγκ, πρώην Ρεπουμπλικάνος βουλευτής και ένθερμος σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να προταθεί για μια θέση πρέσβη, ανέφεραν οι πηγές. Δεν είναι σαφές ποιος θα ηγηθεί στη συνέχεια του IRS, που φέτος έχει έξι διαφορετικά άτομα στην ηγεσία.
Ο υπουργός Οικονομικών, Σκοτ Μπέσεντ, θα υπηρετήσει ως υπηρεσιακός επίτροπος μέχρι να οριστεί μόνιμος αντικαταστάτης, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης.
Ο Μπίλι Λονγκ ήταν μια ασυνήθιστη επιλογή για να ηγηθεί του IRS.
Δεν είχε μεγάλο υπόβαθρο στη φορολογική πολιτική, πέρα από την προώθηση μιας φορολογικής πίστωσης, για την οποία το IRS έχει προειδοποιήσει ότι είναι γεμάτη απάτη, και ενώ ήταν στο Κογκρέσο υποστήριξε νομοθεσία που ζητούσε την πλήρη κατάργηση της υπηρεσίας.
Τοποθέτησε δύο κορυφαία στελέχη του IRS σε διοικητική άδεια, ενισχύοντας μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την ανάγκη «εκκαθάρισης» του εργατικού δυναμικού της υπηρεσίας.
Ταυτόχρονα, έχει στείλει, επανειλημμένα, email σε όλους τους υπαλλήλους του IRS, επιτρέποντάς τους να φύγουν νωρίς από την εργασία τους, το απόγευμα της Παρασκευής.
«Παρακαλώ απολαύστε μια πρόωρη έξοδο 70 λεπτών αύριο. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε ξεκούραστοι για τα 70α γενέθλιά μου τη Δευτέρα!» έγραψε ο Μπίλι Λονγκ στο προσωπικό την Πέμπτη.
Η κυβέρνηση Τραμπ έχει πιέσει για να μειώσει δραματικά τον αριθμό του προσωπικού που εργάζεται στο IRS, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει να το χρησιμοποιήσει για να βοηθήσει στην απέλαση μεταναστών και να ελέγξει το καθεστώς απαλλαγής από φόρους των πανεπιστημίων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Σαμαράς σήκωσε το γάντι: Πρωθυπουργός της ακρίβειας, της διαφθοράς, της ερήμωσης της επαρχίας, ο Μητσοτάκης
- Πυρκαγιά στη Σκιλλουντία Ηλείας
- Τεκμαρτό: Υποχώρηση για τους επαγγελματίες, ειδική “διόρθωση” για ταξιτζήδες μετά τη σύγκρουση με την κυβέρνηση
- Πυρκαγιά στους Πετσακούς Αχαΐας
- Φωτιά στο Κλειδί Τανάγρας: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
- Μητσοτάκης για τράπεζες: «Θα παρέμβουμε ξανά αν υπάρξουν καταχρηστικές πρακτικές»
- Η ερώτηση ήταν απλή για τις υποκλοπές: Απάντηση δεν ήρθε
- Χατζηθεοδοσίου για ΔΕΘ: «Οι μικρομεσαίοι παραμένουν ο φτωχός συγγενής της αγοράς»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








