Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι με εστιακό βάθος στα 13 χιλιόμετρα ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί
Σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι στην Κάρπαθο με τη δόνηση να γίνεται αισθητή στα Δωδεκάνησα και στις τουρκικές ακτές.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση που σημειώθηκε 11 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά της Καρπάθου ήταν μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος 13 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο σεισμός έγινε αισθητός και σε άλλα νησιά των Δωδεκανήσων, προκαλώντας ανησυχία σε κατοίκους και επισκέπτες. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η δόνηση έγινε αισθητή και στα τουρκικά παραλία και συγκεκριμένα στις ακτές της Μούγλας.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή υλικές ζημιές, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου και το ενδεχόμενο μετασεισμικής ακολουθίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- “Βουτιά” στην αποτίμηση της Shein ενόψει της εισαγωγής στο Χρηματιστήριο
- Προϋπολογισμός: Στα 42,9 δισ. ευρώ τα έσοδα από φόρους το 7μηνο – Υπέρβαση στόχου κατά 1,11 δισ. ευρώ
- Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Πιέσεις στο άνοιγμα με τις τράπεζες στο επίκεντρο – «Ξύπνησε» η Lamda
- Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Λάβρος κατά του υπουργείου Παιδείας ο Πάνος Λαζαράτος – Ανοίγει και θέμα αποζημιώσεων
- METLEN ENERGY & METALS PLC - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ Ή ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την κρατική αρωγή στις πληγείσες επιχειρήσεις της Σίβηρης
- ΤΕΧΑΝ, Envipco: Η αμερικανική σχέση πανταχού παρούσα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








