Η Ισπανία ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων για να προστατεύσει τους δανειολήπτες στεγαστικών με χαμηλότερα εισοδήματα από την αύξηση του κόστους, εντείνοντας τις προσπάθειες για να μετριαστεί το οικονομικό πλήγμα από τον υψηλό πληθωρισμό και τα αυξημένα επιτόκια.
Οι υπουργοί θα εγκρίνουν μέτρα που βοηθούν περισσότερα από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Οικονομίας, σημειώνει το Bloomberg.
Στις ισπανικές προτάσεις περιλαμβάνονται:
- Χαμηλότερα επιτόκια κατά τη διάρκεια πενταετούς περιόδου χάριτος για ευάλωτες οικογένειες που κερδίζουν λιγότερα από 25.200 ευρώ, ενώ τους επιτρέπεται επίσης να πραγματοποιήσουν μια δεύτερη αναδιάρθρωση χρέους.
- Να επιτρέπεται στα νοικοκυριά πρόσβαση σε περίοδο χάριτος δύο ετών, με ευνοϊκότερο επιτόκιο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και παράταση έως και επτά έτη της διάρκειας του δανείου.
- Επιτρέπει στα νοικοκυριά της μεσαίας τάξης με εισόδημα κάτω των 29.400 ευρώ ετησίως να παγώσουν τις μηνιαίες πληρωμές και να παρατείνουν την περίοδο απόσβεσης έως και επτά χρόνια.
Το νέο πακέτο είναι άλλο ένα παράδειγμα της προθυμίας του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ να παρέμβει, καθώς το αυξανόμενο κόστος ζωής συσσωρεύεται στον οικονομικό πόνο για τους Ισπανούς, σημειώνει το πρακτορείο.
Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των Σοσιαλιστών ήταν στην πρώτη γραμμή ορισμένων από τις πιο ριζοσπαστικές οικονομικές πολιτικές που καταγράφηκαν φέτος στη Δυτική Ευρώπη, επιβάλλοντας φόρους για «ουρανοκατέβατα κέρδη» σε εταιρείες ενέργειας και τράπεζες, βάζοντας πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και περιορίζοντας τις αυξήσεις των τιμών ενοικίασης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Από 16 Μαΐου οι νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο
- HelleniQ Energy: Ισχυρή πτώση 94% στα καθαρά κέρδη το α’ τρίμηνο
- Lavipharm: Αυξημένα 46,8% τα καθαρά κέρδη στα 1,63 εκατ. ευρώ το α΄τρίμηνο
- Νέα εποχή με το MagentaOne της Cosmote Telekom
- Χρηματιστήριο: Φρένο με οριακές απώλειες στο ανοδικό σερί – Άλμα 12% στην πρεμιέρα της η Qualco
- ΕΤΑΔ: Επτά επενδυτικά σχήματα για την εκμίσθωση της «Ακτής Βουλιαγμένης»
- Politico- έκθεση IISS: Η «στρατιωτική αντικατάσταση» των ΗΠΑ στην Ευρώπη θα κόστιζε 1 τρισ. δολάρια
- Κτηματολογικές διαφορές Δημοσίου – πολιτών: Από 16 Σεπτεμβρίου η επίλυση με διαμεσολάβηση
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις