Επιχειρήσεις

Ιστορικό κτίριο οδού Κοραή: Και τυπικά στα χέρια της Dimand από την Εθνική Ασφαλιστική

Το deal είχε υπογραφεί στις 30 Απριλίου, χωρίς να γίνουν γνωστές οι οικονομικές προϋποθέσεις

Το χρονικό μίας προαναγγελθείσας συμφωνίας ολοκληρώθηκε και έτσι το ιστορικό κτίριο της οδού Κοραή της Εθνικής Ασφαλιστικής, περνά και τυπικά στα χέρια της Dimand. Το deal είχε υπογραφεί στις 30 Απριλίου, χωρίς να γίνουν γνωστές οι οικονομικές προϋποθέσεις.

Με βάση τα Οικονομικά στοιχεία του 2023, όπως ανακοινώθηκαν από τη Dimand, οι δύο εταιρείες έχουν συμφωνήσει ένα «πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας» που περιλαμβάνει και την έκδοση ομολογιακού δανείου.

Οπως αναφέρει η έκθεση «στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας, την 28.03.2023 εκδόθηκε Κοινό Ομολογιακό Δάνειο με ομολογιούχο την ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ, Η ΕΘΝΙΚΗ (ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ) και εκδότη την Εταιρεία, ποσού έως €10.000.000 διάρκειας 3 ετών και σταθερού επιτοκίου 8% με σκοπό την κάλυψη αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης ή/και του επενδυτικού προγράμματος του εκδότη. Κατά την 31.12.2023 έχει αναληφθεί στο σύνολο του το ανωτέρω ομολογιακό δάνειο. Για την εξασφάλιση του εν λόγω ομολογιακού δανείου έχει χορηγηθεί εγγύηση ποσού €1.200.000…»

Το ιστορικό κτίριο της Κοραή δόθηκε στην DIMAND χωρίς το υπόγειο γνωστό ως Χώρος Ιστορικής Μνήμης «ΚΟΡΑΗ 4», ο οποίος παραδόθηκε από την Εθνική Τράπεζα και την Εθνική Ασφαλιστική στο Υπουργείο Πολιτισμού και στον Δήμο Αθηναίων, με τους δυο φορείς να αναλαμβάνουν την ευθύνη λειτουργίας του.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu