Πρόσωπα

Ιταλία: Συνελήφθησαν ο CEO της Iren και ο περιφερειάρχης της Λιγουρίας για διαφθορά

O πρώην πρόεδρο της Λιμενικής Αρχής (της Γένοβας) και νυν CEO του ενεργειακού κολοσσού Iren, Paolo Emilio Signorini.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Iren κατηγορείται γιατί ως πρώην πρόεδρος της Λιμενικής Αρχής της Γένοβας συμμετείχε σε ομάδα «εξυπηρετήσεων»

Συνελήφθη ο πρόεδρος της περιφέρειας της Λιγουρίας, Giovanni Toti, λόγω της φερόμενης εμπλοκής του σε έρευνα «σχετικά με τις λιμενικές παραχωρήσεις και τη χρηματοδότηση των εκλογών, μαζί με επιφανείς επιχειρηματίες».

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, η οποία κάνει λόγο για «σεισμό», ο Toti συνελήφθη «με την κατηγορία της διαφθοράς» μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Λιμενικής Αρχής (της Γένοβας) και νυν διευθύνοντα σύμβουλο του ενεργειακού κολοσσού Iren, Paolo Emilio Signorini.

«Σύμφωνα με την Εισαγγελία της Γένοβας», συνεχίζει η Corriere della Sera, «η ομάδα είχε δημιουργήσει ένα σύστημα εξυπηρετήσεων με τη μορφή δωροδοκιών που ουσιαστικά στήριζε την πολιτική κυβέρνηση. Μεταξύ των ενεργειών υπό τον φακό υπάρχουν παραχωρήσεις λιμενικών χώρων, όπως αυτή που συνδέεται με τον τερματικό σταθμό Rinfuse, αλλά και κρυφές πληρωμές διαφημιστικών χώρων, όπως η μέγιστη φωτεινή πινακίδα στον ψηλότερο ουρανοξύστη της Γένοβας και όπου εμφανιζόταν συχνά η γραφή Esselunga (γνωστή και διαδεδομένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ιταλία)».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu