Η επιβράδυνση οφείλεται κυρίως στο κόστος της ενέργειας, των μεταφορών και των επικοινωνιών
Ο πληθωρισμός στην Ιταλία υποχώρησε κάτω από το 1%, αυξάνοντας την πίεση στην ΕΚΤ να επιταχύνει τις μειώσεις των επιτοκίων.
Ειδικότερα, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν μόλις κατά 0,8% σε σχέση με ένα χρόνο πριν τον Σεπτέμβριο, έναντι 1,2% τον Αύγουστο, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της Ιταλίας.
Η επιβράδυνση οφείλεται κυρίως στο κόστος της ενέργειας, των μεταφορών και των επικοινωνιών και είναι σε συμφωνία με έρευνα αναλυτών του Bloomberg.
Τα στοιχεία αποτελούν μέρος μιας γενικής υποχώρησης σε ολόκληρη την ευρωζώνη των 20 χωρών, όπου οι μετρήσεις για τη Γαλλία και την Ισπανία, που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή, έπεσαν κάτω από τον στόχο της ΕΚΤ για 2%.
Σε απάντηση, οι επενδυτές έχουν αυξήσει τα στοιχήματα ότι ο Οκτώβριος θα φέρει την τρίτη μείωση του κόστους δανεισμού του έτους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ρωσία: Η αποστολή Tomahawk στην Ουκρανία δεν θα βοηθήσει στον τερματισμό του πολέμου
- Κάρνεϊ: Σημείο καμπής συνομιλίες με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ για τις σχέσεις Καναδά – Κίνας
- Τουρκία: Αυξήθηκε ο πληθωρισμός στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο
- Βόρεια Μακεδονία: Την Κυριακή, 2/11 ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών
- Ιταλία: Πιθανή αύξηση της φορολογίας στις κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης
- Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Στην Αθήνα βρίσκεται από σήμερα 1/11 η νέα Αμερικανίδα πρέσβης
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 7 Νοεμβρίου
- Γεωργιάδης: Αφορολόγητες οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες στο Μάτι
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








