Επανέρχεται η JP Morgan για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές με αφορμή και την αναβάθμιση ίσως από τον οίκο S&P. Η αμερικανική τράπεζα αναμένει περίπου 12 δισ. ευρώ προσφορά συμβατικών ομολόγων μέσω δημοπρασιών την επόμενη εβδομάδα συν τις όποιες πιθανές κοινοπρακτικές εκδόσεις ομολόγων. Οι συμβατικές δημοπρασίες είναι προγραμματισμένες για Βέλγιο, Γερμανία και Ιταλία και πιθανές κοινοπρακτικές εκδόσεις για την επόμενη εβδομάδα είναι το 10ετές της Φινλανδίας και μια έκδοση 5 ή 7 ετών για την Ελλάδα.
Η JP Morgan αναφορικά με τα spreads των ελληνικών δεκαετών με τα γερμανικά δεκαετή εκτιμά πως θα κινηθούν ελαφρώς χαμηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις και σε σχέση με την τρέχουσα διαφορά των 201 μονάδων βάσης. Για τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο φέτος, «βλέπει» το spread στις 170 μ.β. και στις 180 μ.β. τον Δεκέμβριο φέτος και τον Μάρτιο του επόμενου έτους.
Τέλος, οι προβλέψεις της αναφορικά με την εγχώρια οικονομία παραμένουν αμετάβλητες. Η πρόβλεψη για το εγχώριο ΑΕΠ παραμένει στα 184 δισ. ευρώ το 2022 με εκτίμηση για 5,2% ανάπτυξη φέτος, έλλειμμα στο 3,9% και πρωτογενές έλλειμμα στο 1,4%. Το έλλειμμα του λογαριασμού τρεχουσών συναλλαγών θα κινηθεί στο 4% του ΑΕΠ, ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ στο 197% και η ανεργία στο 15,8%.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γιάννης Κούστας: Η Danaos αποκτά συμμετοχή σε εταιρεία του Μαρινάκη μέσω Yoda
- Η LG Electronics παρουσίασε νέες λύσεις ψύξης για Data Centers στην έκθεση DCW 2026
- Το ευρώ υποχωρεί 0,25%, στα 1,1715 δολάρια
- Σε υψηλό 5ετίας η ανεργία στη Γαλλία το α’ τρίμηνο, σκαρφάλωσε στο 8,1%
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ - E.IN.S. Α.Ε. - E.IN.S. S.A. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Τον Ιούνιο το νομοσχέδιο για τα καταναλωτικά δάνεια, χωρίς όμως αναδρομική ισχύ
- Η DNP προχωρά σε δημόσια πρόταση για την AUSTRIACARD HOLDINGS στα 10 ευρώ ανά μετοχή
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








