Από την Παρασκευή ανεβαίνει η θερμοκρασία
Πρωτοχρονιά με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα και παγετό τις πρωινές και βραδινές ώρες, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ενώ οι χιονοπτώσεις περιορίζονται στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Κι ενώ «το έστρωσε» στην Ιπποκράτειο Πολιτεία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Πάρνηθος που λόγω χιονόπτωσης είχε κλείσει από το ύψος του τελεφερίκ.
Στη Βόρεια Ελλάδα ο υδράργυρος υποχώρησε έως και τους -10 βαθμούς Κελσίου.
Στην «κατάψυξη» η πόλη της Κοζάνης με -8, ενώ στην Γαλατινή το θερμόμετρο έδειχνε -12 την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το πρωτοχρονιάτικο έθιμο των Γκδουνάδων και των Μπουμπουσαριών.
Εικόνα στα λευκά δίνουν η Θάσος, η Σαμοθράκη και η Λήμνος. Στη Λέσβο έχει χιονίσει λίγο σε Βατούσα Χίδηρα και Βαφειό.
Στα νησιά του Αιγαίου και τις Κυκλάδες οι μέγιστες τιμές θα παραμείνουν χαμηλές, κοντά στους 6 βαθμούς Κελσίου, με ισχυρούς βοριάδες που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.
Ασθενείς χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν κατά τόπους, κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Εύβοιας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.
Στην Αττική, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
Κάτω από το μηδέν έπεσε η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ μείον 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.
Σε αυξημένη ετοιμότητα οι δήμοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, διατηρούν τα έκτακτα μέτρα για την προστασία αστέγων και ευάλωτων πολιτών. Στην Αθήνα, θα λειτουργήσει η Λέσχη Φιλίας Αγίου Ελευθερίου, ενώ το Υπνωτήριο του Δήμου, θα παρέχει συνεχώς διαμονή, σίτιση και υποστήριξη για τους αστέγους.
Από τον παγετό της Πρωτοχρονιάς στους 18 βαθμούς Κελσίου
Από την Παρασκευή προβλέπονται βροχές ειδικά σε Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και Δωδεκάνησα. Η άνοδος θερμοκρασίας εκτιμάται ότι θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου ως και την Τρίτη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί ενώπιον του δικαστηρίου
- Bureau Veritas: Εστίαση σε βιωσιμότητα και «πράσινες» πρακτικές στα HELEXPO Dialogues
- DW: Πόσο «πληγωμένο» είναι τελικά το Ιράν;
- Amazon: Έξτρα επιβάρυνση 3,5% «για καύσιμα και logistics» λόγω του πολέμου στο Ιράν
- ΗΠΑ: Αυξήθηκαν κατά 178.000 οι θέσεις εργασίας τον Μάρτιο
- Ανάπλαση ΔΕΘ: «Όχι» από Νομικό Συμβούλιο του Κράτους στη διενέργεια δημοψηφίσματος
- Μπλε Κέδρος: Μειώθηκε στο 34,11% το ποσοστό του Μάικ Ευμορφίδη
- Δύο νέες διώξεις για τη φονική έκρηξη στη Βιολάντα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








