Πολιτική

Κακοκαιρία Daniel: Δημιουργείται Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα

Τι αποφασίστηκε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων

Κέντρο Επιχειρήσεων στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη Λάρισα, δημιουργείται με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον καλύτερο συντονισμό όλων των ενεργειών στη Θεσσαλία, που πλήττεται σφοδρά από την κακοκαιρία.

Όπως έγινε γνωστό μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, το Κέντρο που θα συσταθεί θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία και συντονισμό, κεντρικά, με το ΕΣΚΕΔΙΚ της Πολιτικής Προστασίας.

Για τον σκοπό αυτό, κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στη Λάρισα με την εξής κατανομή έργου:

  • Απεγκλωβισμοί από πλημμυρισμένες οικίες (Επιτελείς Εθνικής Αμυνας με επικεφαλής τον Διοικητή της Ά Στρατιάς Αντιστράτηγο Ι. Τσόπλο, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ)
  • Δίκτυα ηλεκτροδότησης (ΔΕΔΔΗΕ Ανάστ. Μάνος)
  • Δίκτυο υδροδότησης (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδ. Λιβάνιος)
  • Μεταφορικά δίκτυα (δρόμοι, τρένα, λιμάνια, αεροδρόμια) Υπουργός Υποδομών Χ. Σταϊκούρας, Υφυπουργός Ν. Ταχιάος)
  • Εφοδιασμός αποκλεισμένων περιοχών Μαγνησίας, Τρικάλων Καρδίτσας, με τρόφιμα, νερό, στέγη (Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χ. Τριαντόπουλος με υποστήριξη για την προσωρινή φιλοξενία, από το Υπουργείο Τουρισμού)
  • Πρόσβαση και λειτουργία δομών υγείας (Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους).
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πολιτική

close menu