Την περαιτέρω μείωση της έκτακτης ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς εξομαλύνεται η κατάσταση στο μέτωπο των καταθέσεων.
_x000D_
Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στο αίτημα που υπέβαλε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, για τον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 57,2 δισ. ευρώ έως και την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016.
_x000D_
Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 1,4 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ΤτΕ, αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σνάμπελ (ΕΚΤ) για Μ. Ανατολή: Η εκεχειρία δεν επαναφέρει την προπολεμική κατάσταση
- Η Maersk επιστρέφει στη Διώρυγα του Σουέζ – Πιέσεις 7% στη μετοχή λόγω φόβων για υποχώρηση των ναύλων
- Η Σαουδική Αραβία ρίχνει τις τιμές του πετρελαίου στη μεγαλύτερη έκπτωση των τελευταίων 26 ετών
- Ευρωπαϊκές αγορές: Χαμηλές πτήσεις με μεικτά πρόσημα – Απογειώθηκε η EasyJet
- Φωτιά στην Αγία Ελένη Τροιζηνίας – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση
- Η Microsoft απολύει 4.800 εργαζομένους και προχωρά σε ριζική επανεκκίνηση του Xbox
- Απάτη 4 εκατ. ευρώ σε βάρος ναυτιλιακής της εφοπλίστριας Μελίνας Τραυλού
- QNR: Τι απαντά για την εξαγορά εταιρείας πληροφορικής στην Πολωνία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







