Σε αύξηση του ορίου χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) κατά 1,5 δισ. ευρώ προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία επικαλείται πηγές του τραπεζικού κλάδου.
Η νέα αύξηση οδηγεί το όριο στα 75,5 δισ. ευρώ.
Η σημερινή αύξηση του ELA είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από εκείνη της αντίστοιχης προηγούμενης εβδομάδας, όπου το ELA (στις 14 Απριλίου) είχε αυξηθεί κατά 800 δισ. ευρώ.
Reuters: Διαψεύδει η ΕΚΤ τα περί αύξησης του «κουρέματος» στα ενέχυρα των ελληνικών τραπεζών
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει αποφασίσει να αυξήσει το «κούρεμα» που επιβάλλεται στα ενέχυρα που δίνουν οι ελληνικές τράπεζες προκειμένου να έχουν πρόσβαση στον έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας (ELA), σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Reuters.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση από την ΕΚΤ», διαψεύδοντας έτσι χθεσινό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg που έκανε λόγο για αύξηση του haircut στα ενέχυρα των ελληνικών τραπεζών για να αντλήσουν ρευστότητα από τον ELA.
Πρόσθεσε ακόμη ότι «συζητήσεις για διάφορα πιθανά σενάρια λαμβάνουν χώρα κατά καιρούς, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μετατρέπονται σε αποφάσεις (σ.σ. από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ)».
Από την πλευρά της, η Τράπεζα της Ελλάδος αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά σε ερώτηση του Reuters.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- EasyJet: Το Δ.Σ. αποδέχτηκε την πρόταση της Castlelake
- Ανάρτηση Ρώσου φαρσέρ στο Χ: «Το γραφείο του Θάνου Ντόκου μας έστειλε την πρόσκληση για τη βιντεοκλήση»
- Φωτιά στην Οινόη: Εκκενώθηκαν προληπτικά επτά κατοικίες, μαρτυρίες για τσιγάρο από διερχόμενο όχημα
- Σίλβερστοουν: Ο Λεκλέρ θριάμβευσε σε ένα γκραν πρι γεμάτο ανατροπές
- Βασικός υποψήφιος ο Κλοπ για τη Γερμανία μετά το φιάσκο στο Μουντιάλ
- Μυστήριο στοίχημα στην Polymarket για αποχώρηση Πούτιν έως το τέλος του 2026
- Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια στην Οινόη
- Οι Αμερικανοί μπούχτισαν από την πολιτική, αλλά τους αρέσει να ακούν απόψεις διασημοτήτων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







