Μάλλον διχασμένοι είναι οι Γερμανοί πολίτες ως προς το κούρεμα του ελληνικού χρέους, με το 45,6% των πολιτών στην Γερμανία να τάσσεται υπέρ και το 47,2% κατά, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Civey για λογαριασμό της εφημερίδας «Die Welt».
Ενδιαφέρον έχει και η «χαρτογράφηση», ως προς τα κόμματα, των ανθρώπων που είναι θετικοί ή αρνητικοί στο ενδεχόμενο κουρέματος. Όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπέρ του κουρέματος τάσσεται το 80,3% των ψηφοφόρων του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke), το 76,6% των Πρασίνων (Die Gruenen) και το 75,6% των ψηφοφόρων του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD).
Αντίθετα, οι ψηφοφόροι της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU) τάσσονται κατά του κουρέματος σε ποσοστό 64%, ενώ κατά τάσσεται και το 57,4% των ψηφοφόρων του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας(FDP). Το μεγαλύτερο αρνητικό ποσοστό καταγράφεται στις τάξεις των ψηφοφόρων του κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) και φτάνει το 83%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Tesla: Τέλος εποχής για το Cybertruck;
- Βρετανία: Ο Μπέρναμ θέλει να αφήσει πίσω του το Brexit – Το νέο πολιτικό στοίχημα
- Αυστρία: Γιατί οι επενδυτές ζητούν τα χρήματά τους από τα funds ακινήτων
- Χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ: Ποιοι κερδίζουν από το επιτόκιο 3% και τις 120 δόσεις
- Συναγερμός για τα αποθέματα ντίζελ στην Αυστραλία: Το αδύναμο σημείο της
- Η γιορτή στην Ινδία που ανοίγει το χρηματιστήριο σε ημέρα αργίας
- Συντάξεις στην Ευρώπη: Ποιοι βγαίνουν νωρίτερα και ποιοι αργότερα
- Wall Street: Να αγοράσουν ή να πουλήσουν οι επενδυτές μετά τη μεγάλη αναταραχή;
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








