Λόγω κινδύνου για αντίποινα του Ιράν σε αμερικανικούς στόχους στην περιοχή
Το Κατάρ έκλεισε τον εναέριο χώρο του εν μέσω απειλών αντιποίνων από το Ιράν κατά των ΗΠΑ.
Προηγουμένως το Ισραήλ βομβάρδισε τη διαβόητη φυλακή Evin πολιτικών κρατουμένων στην Τεχεράνη, σε μια ισχυρή επίδειξη ότι επεκτείνει τους στόχους του πέρα από τις στρατιωτικές και πυρηνικές εγκαταστάσεις, στοχεύοντας απευθείας στους πυλώνες του κυβερνώντος συστήματος του Ιράν.
«Viva la libertad!» έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκίντεον Σάαρ στο X, συνοδεύοντας ένα βίντεο από έκρηξη σε ένα κτίριο με μια πινακίδα που το χαρακτηρίζει ως είσοδο στις φυλακές Έβιν.
Το Ιράν επανέλαβε προηγούμενες απειλές για αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ, αλλά προς το παρόν δεν το είχε πράξει ακόμη με αποτελεσματικό τρόπο.
Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Ιράν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει σύντομα επιθέσεις με στόχο αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, αν και οι ΗΠΑ εξακολουθούν να επιδιώκουν μια διπλωματική επίλυση που θα οδηγήσει την Τεχεράνη να παραιτηθεί από οποιαδήποτε αντίποινα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Uber: Υπέγραψε συμφωνία με την Lucid για στόλο 20.000 ρομπότικά ταξί στις ΗΠΑ
- Meta – Ζούκερμπεργκ: Σε συμβιβασμό για τα 8 δισ. δολάρια σχετικά με την υπόθεση απορρήτου του Facebook
- Νταν Γιόργκενσεν (Επίτροπος ΕΕ): Η Ελλάδα πρωτοπόρος στις ΑΠΕ, αλλά και με υπερβολικά ακριβές τιμές ενέργειας
- Χρηματιστήριο: Έφτασε μια ανάσα από τις 2.000 μονάδες με οδηγό τις τράπεζες
- Πλαστικά Κρήτης: Στις 25 Αυγούστου η αποκοπή του μερίσματος 0,52 ευρώ ανά μετοχή
- Attica Group: Υπέγραψε για γυμνή ναύλωση του πλοίου «Ελ. Βενιζέλο» με υποχρέωση εξαγοράς
- Πυρκαγιά στη Ροδόπη – Μήνυμα 112, επιχειρούν εναέρια μέσα
- Thess INTEC και Lancom υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις