Ο πρόεδρος του Εποπτικού της Συμβουλίου Αντρέα Ένρια ανέφερε ότι η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει ευαίσθητη, τονίζοντας την ανάγκη για συνεχή επαγρύπνηση και διαχείριση των κινδύνων
Για πιθανά σοκ προετοιμάζεται από τον Σεπτέμβριο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με τον πρόεδρο του Εποπτικού της Συμβουλίου Αντρέα Ένρια να αναφέρει ότι από τον Σεπτέμβριο θα ζητούνται εβδομαδιαία στοιχεία ρευστότητας από τις τράπεζες (σε σύγκριση με την τρέχουσα μηνιαία βάση), προκειμένου να αξιολογείται η ικανότητα των τραπεζών να αντιμετωπίσουν πιθανά σοκ εν μέσω αύξησης των επιτοκίων.
Ο Ένρια ανέφερε ακόμη ότι το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα έχει ανακτήσει τη σταθερότητά του, με ικανοποιητικά κεφάλαια και ισχυρά επίπεδα ρευστότητας.
Η ποιότητα του ενεργητικού έχει βελτιωθεί σημαντικά και η κερδοφορία αυξάνεται πλέον και επιστρέφει σε υγιή επίπεδα.
Ωστόσο, η Ένρια πρόσθεσε ότι η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει ευαίσθητη, τονίζοντας την ανάγκη για συνεχή επαγρύπνηση και διαχείριση των κινδύνων.
Τέλος, όσον αφορά τα τεστ αντοχής (τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν τις επόμενες ημέρες), η Ένρια σημείωσε ότι θα αντικατοπτρίζουν την καλύτερη αφετηρία των ευρωπαϊκών τραπεζών, με πολύ υψηλότερα επίπεδα κεφαλαίων και πολύ ισχυρότερη και αξιόπιστη ποιότητα στοιχείων ενεργητικού, τοποθετώντας τις τράπεζες σε ισχυρότερη συνολική θέση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Allwyn AG - Ανακοίνωση σχετικά με την διαθεσιμότητα των εγγράφων της διασυνοριακής διάσπασης της Allwyn AG
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ 2025
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - Οικονομική έκθεση ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Ε.Β. ΧΑΛΚΟΥ & ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - Ανακοίνωση Πρόσκλησης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης (Ορθή Επανάληψη)
- Σαμαράς: Να γίνει μόνιμη η παρουσία των ελληνικών δυνάμεων στην Κύπρο μέχρι την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής
- PHOENIX VEGA MEZZ PLC - Επικαιροποιημένα Στοιχεία Βασικών Μετόχων
- Αποστολάκη: Άδικες και απαράδεκτες οι μηνιαίες τραπεζικές χρεώσεις σε απλούς λογαριασμούς
- Softweb: Από 31 Μαρτίου σε διαπραγμάτευση οι 600.000 νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








