Με απώλειες εισήλθε στον Οκτώβριο το χρηματιστήριο Αθηνών, δεχόμενο πιέσεις κυρίως από τον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος δείχνει ανήμπορος να κερδίσει την επενδυτική εμπιστοσύνη εξαιτίας της περιπλοκότητας των ζητημάτων που αντιμετωπίζει.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,21% στις 746,48 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 740,57 μονάδων (-1,99%) και 758,24 μον. (+0,35%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 58,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 49,7 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 449,7 χιλ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 1,39%, στις 1.953,14 μονάδες, ενώ στο -0,91% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.014,66 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 4,55% στις 767,64 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς, το μεγαλύτερο βαρίδι της συνεδρίασης, καθώς έχασε 8,97%, με την Attica Bank να ακολουθεί με -6,35% και την Alpha Bank με -5,99%. Απώλειες 5,08% σημείωσε η Eurobank, ο ΟΛΠ και ο Φουρλής ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με απώλειες 3,13% και 3,06% αντίστοιχα, ενώ άνω του 2% ήταν η πτώση σε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Motor Oil.
Πτώση 1,66% σημείωσε ο ΟΤΕ, η ΕΧΑΕ έκλεισε με απώλειες 1,23%, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Λάμδα, Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ, Grivalia και Jumbo. Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Aegean, ΕΕΕ, Τιτάν και Μυτιληναίος, ενώ άνω του 1% ήταν τα κέρδη σε Σαράντη, Folli Follie και Ελληνικά Πετρέλαια. Η Βιοχαλκο έκλεισε με άλμα 5,05%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέα τραπεζογραμμάτια ευρώ: Η ΕΚΤ παρουσιάζει τα σχέδια και ζητά τη γνώμη των πολιτών
- ΕΒΕΠ: Κατέθεσε 10 προτάσεις – κλειδιά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Ισχυρές ρευστοποιήσεις έριξαν τον Γενικό Δείκτη κάτω από τις 2.460 μονάδες
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – Επιστροφή κεφαλαίου
- Ακύρωση Ιδίων Μετοχών ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
- Εισαγωγή νέων μετοχών της ALTER EGO MEDIA A.E.
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - AUSTRIACARD HOLDINGS AG: ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚOY ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΈΧΟΝΤΟΣ ΣΤΕΝΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ
- Λαγκάρντ: «Τα χειρότερα για τον πληθωρισμό από το ενεργειακό σοκ δεν έχουν φανεί ακόμη»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







