Εμπλέκονται σε εκβιασμούς, δωροληψίες και χρηματισμό ενώ αναμένονται και άλλες συλλήψεις τις επόμενες ημέρες
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση του κυκλώματος εκβιαστών στην Κέρκυρα. Προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη πήραν οι τέσσερις εφοριακοί και ο λογιστής, που εμπλέκονται σε εκβιασμούς, δωροληψίες και χρηματισμό ενώ αναμένονται και άλλες συλλήψεις τις επόμενες ημέρες.
Στην εξάρθρωση κυκλώματος επίορκων εφοριακών που εμπλέκονται σε υπόθεση διαφθοράς στην Κέρκυρα, προχώρησε η ΕΛΑΣ. Τα μέλη του κυκλώματος εκβίαζαν επιχειρηματίες, οι οποίοι είχαν φορολογικές εκκρεμότητες. Κομβικό ρόλο φέρεται να διαδραμάτιζε λογιστής, που παρείχε στοιχεία σε επίορκους εφοριακούς. Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί τέσσερις υπάλληλοι ΔΟΥ και ένας λογιστής, ενώ στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί για σοβαρά αδικήματα (μεταξύ των οποίων και κακούργημα), περιλαμβάνονται τέσσερα ακόμη άτομα.
Το «κουβάρι» της υπόθεσης ξετυλίγεται καθώς η έρευνα της Επιθεώρησης Εσωτερικού ελέγχου της Αστυνομίας συνεχίζεται. Οι πέντε μέχρι στιγμής συλληφθέντες βαρύνονται με επτά κατηγορίες, σοβαρότερη από τις οποίες είναι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος.
Ένας ακόμη εφοριακός κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και τρεις πολίτες για δωροδοκία υπαλλήλου. Δεν έχουν συλληφθεί γιατί έχει παρέλθει η διαδικασία του αυτοφόρου, καθώς η υπόθεση είναι στο στόχαστρο των «Αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ από τον περασμένο Μάιο. Εγκέφαλος φαίνεται να είναι ο υποδιευθυντής της Εφορίας της Κέρκυρας. Στην δικογραφία περιλαμβάνεται περιστατικό όπου ο υποδιευθυντής της Εφορίας, πήγε σε εστιατόριο και όταν κλήθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό, εξοργίστηκε και έστειλε άλλα μέλη του κυκλώματος να κάνουν ελέγχους και να επιβάλλουν πρόστιμο στην επιχείρηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν στην κατοχή τους περισσότερα από 40.000 ευρώ, τα περισσότερα από τα οποία στο σπίτι του λογιστή – μεσάζοντα. Τα ποσά που προσπάθησαν να αποσπάσουν, ξεπερνούν τις 180.000 ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Nvidia: Επαναγορά μετοχών – μαμούθ 150 δισ. δολαρίων με καύσιμο την τεχνητή νοημοσύνη
- Κονδύλια για κατάρτιση και πόρισμα Κομισιόν: «Ανοιχτή σε κάθε έλεγχο» δηλώνει η κυβέρνηση
- Η SEPTONA ενισχύει τη διοικητική της ομάδα με τρία νέα στελέχη
- Η άνοδος στο FIFA Ranking και η νέα πρόκληση της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου
- Απορρίφθηκε η γιγαντιαία πρόταση εξαγοράς της Northern Star από τη Gold Fields
- Μαρινάκης για δημοσίευμα WSJ για Γκιλφόϊλ: «Δεν απείλησε την ελληνική κυβέρνηση»
- Φονικό σφυροκόπημα με νεκρούς και δεκάδες τραυματίες σε ολόκληρη την Ουκρανία
- Ιστορική καμπή για τη SpaceX με την πρώτη απόπειρα τροχιακής πτήσης του Starship
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








