Η ελληνική ναυτιλία αποτελεί το 20% του παγκόσμιου στόλου, επεσήμαναν ο υπ. Ναυτιλίας και ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού
Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολο Τζιτζικώστα, πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας.
Ο κ. Κικίλιας, αναφερόμενος στην έκθεση Ντράγκι περί διακινδύνευσης της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να αγκαλιάσει τη Ναυτιλία, έτσι ώστε η γηραιά ήπειρος να πλησιάσει την εμπορική ανάπτυξη των ΗΠΑ και της Κίνας. Σημείωσε, δε, ότι η ελληνόκτητη ναυτιλία, που αποτελεί το 20% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου και το 60% της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, θα πρέπει να είναι παρούσα σε όλα τα βήματα των διαπραγματεύσεων σε πλαίσιο ΕΕ.
Όπως υπογράμμισε «η ελληνική ναυτιλία αποτελεί τεράστιο γεωπολιτικό πλεονέκτημα για την ΕΕ και πρέπει πάση θυσία να διατηρήσει το υψηλό μερίδιο ελέγχου που κατέχει στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή ναυτιλία, καθώς αν ενταχθεί σε ένα ασφυκτικό κανονιστικό πλαίσιο τότε το πλεονέκτημα αυτό θα χαριστεί σε άλλους. Για αυτό το λόγο, στο θέμα των καυσίμων επιδιώκουμε το level playing field με την ευθυγράμμιση των περιφερειακών κανόνων με το ρυθμιστικό πλαίσιο που προτείνει η Ευρώπη στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), προκειμένου να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ συμβατικών και “πράσινων” καυσίμων ώστε να μπει σε ρεαλιστική βάση η πράσινη μετάβαση της ευρωπαϊκής ναυτιλιακής βιομηχανίας».
Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι πρόθυμο να βοηθήσει άμεσα με την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της υπό σχεδιασμό EU Industrial Maritime Strategy, όπου η ναυτιλία αξίζει δικαιωματικά μία θέση per se , καθώς οι θαλάσσιες μεταφορές είναι η ραχοκοκαλιά του διεθνούς εμπορίου».
Τέλος ο Υπουργός επισήμανε: «Υπάρχει ανοιχτός πόλεμος στην ΕΕ, εμπορικός , δασμών κλπ, αλλά είναι και μια πολύ ενδιαφέρουσα εποχή για την Ένωση. Είναι καθοριστικής σημασίας να θέσουμε τώρα τα βασικά ζητήματα που αφορούν στην ελληνική ναυτιλία, αλλιώς θα χάσουμε το momentum και χαιρόμαστε που έχουμε Έλληνα Επίτροπο στα θέματα Μεταφορών».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Ελλάδα για ένα ακόμα καλοκαίρι προορισμός του διεθνούς jet set
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Η Ουάσιγκτον μιλάει τώρα για οικονομικό αποκλεισμό του Ιράν
- Ευρωπαϊκές αγορές υπό πίεση – Πτωτικό άνοιγμα στη Wall Street με «βαρίδι» τη Walmart
- Βουλγαρία: Η ξηρασία «κόβει» για πρώτη φορά την ισχύ του πυρηνικού σταθμού Κοζλοντούι
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Stoiximan Super League: Σέντρα στη νέα σεζόν με πλήρη τηλεοπτική κάλυψη από την COSMOTE TV
- 25 αγροτοδασικές πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








