Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και αντιπροσώπευε σχεδόν το 18% του παγκόσμιου ΑΕΠ το 2022
Η Κίνα είναι πιθανό να χάσει τον στόχο ανάπτυξης της τάξης του 5% εφέτος, δηλώνουν οικονομολόγοι εάν δεν προχωρήσει άμεσα σε μέτρα οικνομικής στήριξης.
Η χώρα ανέστειλε την Τρίτη τη δημοσιοποίηση στοιχείων για την ανεργία των νέων, η οποία πρόσφατα είχε εκτοξευθεί στα ύψη. Άλλα στοιχεία για τον Ιούλιο έδειξαν ευρεία επιβράδυνση, που επιδεινώθηκε από την ύφεση της αγοράς ακινήτων .
«Η παρατεταμένη αδυναμία στην κατασκευή ακινήτων θα αυξήσει τις πιέσεις αποθεμάτων στον βιομηχανικό χώρο και θα μειώσει επίσης τη ζήτηση κατανάλωσης», δήλωσε σε σημείωμα ο Tao Wang, επικεφαλής των οικονομικών της Ασίας και επικεφαλής οικονομολόγος για την Κίνα στην UBS Investment Bank.
«Σε μια τέτοια περίπτωση, η οικονομική δυναμική μπορεί να παραμείνει υποτονική το υπόλοιπο του έτους και η Κίνα μπορεί να χάσει τον φετινό στόχο ανάπτυξης περίπου 5%,» είπε. «Οι αποπληθωριστικές πιέσεις θα μπορούσαν να επιμείνουν περισσότερο σε ένα τέτοιο σενάριο. Η οικονομία θα δικαιολογούσε τότε πολύ ισχυρότερες ή αντισυμβατικές πολιτικές για να αναζωογονηθεί».
Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και αντιπροσώπευε σχεδόν το 18% του παγκόσμιου ΑΕΠ το 2022, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κρεμλίνο: Το ακριβό αέριο συνέβαλε στην ενίσχυση της AfD στη Γερμανία
- Σε λειτουργία από 12 Οκτωβρίου το Τελωνείο Ανατολικής Αττικής στα Σπάτα
- Πολιτική σύγκρουση με «χαριεντίσματα»: Η Σδούκου ζητά την αποπομπή Φαραντούρη από το ΠΑΣΟΚ
- Φωτιά στο Στρυμονικό Σερρών – Σηκώθηκαν δύο αεροσκάφη
- Τουρκία: Σχέδιο «κοινού ταμείου» για την αποπληρωμή επενδυτών
- Κάτοικοι Κυψέλης κατά Ταχιάου: Αναπάντητα ερωτήματα για τις ζημιές σε κτίρια από τις εργασίες του μετρό
- Μαρινάκης: «Δεν υπάρχει θέμα Πλεύρη για την κυβέρνηση», για τη σχέση του με τους γιατρούς του Μαζωνάκη
- Νέα εμπλοκή στον βρετανικό εναέριο χώρο προκαλεί χάος στις πτήσεις
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









