Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποτρέψουν ευρύτερη σύγκρουση
Η Κίνα προέτρεψε το Ισραήλ να σταματήσει τη συλλογική τιμωρία των Παλαιστινίων πολιτών στη Λωρίδα της Γάζας.
«Οι ενέργειες του Ισραήλ ξεπέρασαν την αυτοάμυνα και θα πρέπει να λάβουν υπόψη την έκκληση της διεθνούς κοινότητας και του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να σταματήσουν τη συλλογική τιμωρία του λαού στη Γάζα», φέρεται να είπε σε συνομιλητές του στη Σαουδική Αραβία ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι.
«Η άσκηση του δικαιώματος αυτοάμυνας θα πρέπει να συμμορφώνεται με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και δεν θα πρέπει να γίνεται εις βάρος των αθώων απωλειών αμάχων», φέρεται να είπε ο Wang, σε ξεχωριστή συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του, Hakan Fidan.
Τα σχόλια του Wang έγιναν σε μια σειρά τηλεφωνημάτων το Σαββατοκύριακο, καθώς οι παγκόσμιοι ηγέτες εργάζονταν για να αποτρέψουν την κλιμάκωση του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς σε μια ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κικίλιας: Χωρίς αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για δεύτερη συνεχή χρονιά
- Επίσημα στο ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Χουρδάκης – Με 34 βουλευτές πλέον η ΚΟ
- Αλμα 33% στα κέρδη της Barclays με κινητήριο μοχλό την επενδυτική τραπεζική
- Μάχη με τις φλόγες στο Καμπί της Πάρου
- Ιστορικό χαμηλό 18 ετών για την ανεργία στην Ισπανία
- Coca-Cola: Ανεβάζει τον πήχη για έσοδα και κέρδη μετά την ώθηση από το Μουντιάλ
- Χάος και εκτεταμένες καταστροφές στο Κιούσου από τα 7,1 Ρίχτερ
- Goldman Sachs: Οι οικογενειακές επιχειρήσεις παράγουν περίπου το 70% του παγκόσμιου ΑΕΠ και το 60% της συνολικής απασχόλησης
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








