Διεθνή

Κλάας Kνοτ: Οι αγορές υποτιμούν την πιθανότητα νέας αύξησης επιτοκίων από την ΕΚΤ

«Συνεχίζω να πιστεύω ότι η επίτευξη του στόχου μας για πληθωρισμό 2% στο τέλος του 2025 είναι το ελάχιστο που πρέπει να επιτύχουμε», δήλωσε ο Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης

Οι επενδυτές που στοιχηματίζουν σε μεγάλο βαθμό κατά της αύξησης των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την επόμενη εβδομάδα ίσως υποτιμούν την πιθανότητα να συμβεί. Aυτό δήλωσε ο Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Κλάας Κνοτ.

Ενώ η επιβράδυνση της οικονομίας των 20 κρατών-μελών της ευρωζώνης είναι βέβαιο ότι θα περιορίσει τη ζήτηση, οι επικαιροποιημένες προβλέψεις για τον πληθωρισμό δεν θα διαφέρουν πολύ από τον τελευταίο γύρο του Ιουνίου, δήλωσε ο επικεφαλής της ολλανδικής κεντρικής τράπεζας.

«Συνεχίζω να πιστεύω ότι η επίτευξη του στόχου μας για  πληθωρισμό 2% στο τέλος του 2025 είναι το ελάχιστο που πρέπει να επιτύχουμε», δήλωσε ο Κνοτ. «Θα ένιωθα ξεκάθαρα άβολα με οποιαδήποτε εξέλιξη που θα μετατόπιζε αυτή την προθεσμία ακόμη παραπέρα. Και δεν θα με πείραζε τόσο πολύ αν μετατοπιζόταν λίγο πιο νωρίς».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu