Πολιτική

«Κλείδωσε» για τον Μάιο το τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα

Εχει ξεκινήσει ήδη η προετοιμασία για τα θέματα που θα συζητήσουν οι δύο ηγέτες

Ο πολιτικός διάλογος που έχει εκκινήσει ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία δημιουργεί τις ευνοϊκές συνθήκες για τη διατήρηση του δίαυλου επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες και αποτελεί «προπομπό» για νέα συνάντηση ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Ερντογάν.

Οι δύο ηγέτες, σύμφωνα και με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, αναμένεται να συναντηθούν τον Μάιο. Το ταξίδι του Ελληνα πρωθυπουργού στην Αγκυρα φαίνεται πως «κλείδωσε» και έχει ξεκινήσει ήδη η προετοιμασία για τα θέματα που θα συζητήσουν οι δύο ηγέτες.

Κατά την τακτική συνάντηση Πολιτικού Διαλόγου στην Άγκυρα που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα η Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Πρέσβης Burak Akçapar συζήτησαν μεταξύ άλλων για την επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη στην Τουρκία τον Μάιο κάνοντας έναν απολογισμό της προόδου που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής.

Συζήτησαν επίσης το ζήτημα των Navtex, με την ελληνική πλευρά να εκφράζει τη δυσαρέσκειά της κυρίως για το περιεχόμενο αυτών. Επίσης, συμφώνησαν και οι δύο πλευρές πως καλό θα είναι να αποφεύγονται οι δηλώσεις αξιωματούχων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πρόβλημα στο καλό κλίμα των δυο χωρών.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu