Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι μέσα σε 24 ώρες μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν περισσότερες από 120 επιθέσεις εναντίον στόχων στην Τεχεράνη- Αντίποινα με στόχο κατοικίες Αμερικανών και Ισραηλινών αξιωματούχων ανακοίνωσε το Ιράν
Η ένταση του πολέμου στη Ιράν κλιμακώθηκε με νέους σφοδρούς βομβαρδισμούς να σημειώνονται στην πρωτεύουσα Τεχεράνη. Παρά τις δηλώσεις του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ ότι θα παραταθεί η προθεσμία πριν από ενδεχόμενα πλήγματα σε κρίσιμες ενεργειακές υποδομές, η πραγματικότητα στο πεδίο δείχνει το αντίθετο.
Αργά την Κυριακή, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι μέσα σε μόλις 24 ώρες μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν περισσότερες από 120 επιθέσεις εναντίον στόχων στην Τεχεράνη, επικεντρώνοντας σε εγκαταστάσεις που σχετίζονται με έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή οπλικών συστημάτων.
Το ιρανικό Υπουργείο Ενέργειας επιβεβαίωσε τις συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις σε όλο το Βόρειο Ιράν, μετά από επιθέσεις εναντίον ενεργειακών υποδομών στην επαρχία της Τεχεράνης και στο Κάρατζ.
Λίγο αργότερα η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε ότι η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε σε αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας που είχαν πληγεί από τις επιθέσεις.
Ταυτόχρονα ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας επιβεβαίωσε μέσω δορυφορικών εικόνων σοβαρές ζημιές στο εργοστάσιο παραγωγής βαρέος ύδατος στο Χοντάμπ, κοντά στο Αράκ. Ωστόσο, ο Οργανισμός διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη εγκατάσταση δεν περιείχε δηλωμένο πυρηνικό υλικό.
Από την πλευρά της Τεχεράνης, ο εθνικός Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας είχε ήδη αναφέρει από την Παρασκευή ότι το εργοστάσιο επλήγη, με το Ισραήλ να αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση. Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας, καθώς πλήγματα σε πυρηνικές υποδομές αυξάνουν τον κίνδυνο ευρύτερης αποσταθεροποίησης.
Ένα μήνα μετά την έναρξη του πολέμου, οι επιθέσεις σε πυρηνικές εγκαταστάσεις σε όλο το Ιράν έχουν γίνει επαναλαμβανόμενο φαινόμενο, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της σύγκρουσης και τη δυσκολία εξεύρεσης διπλωματικής διεξόδου.
Από την άλλη πλευρά ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Κυριακή το βράδυ ότι το Ιράν εκτόξευσε άλλη μια ομοβροντία πυραύλων εναντίον της χώρας. Σειρήνες ήχησαν στην περιοχή Μπιρσίβα, η οποία έχει γίνει επανειλημμένα στόχος τις τελευταίες ημέρες.
Στόχος οι κατοικίες Αμερικανών και Ισραηλινών αξιωματούχων
Την Κυριακή το βράδυ ο εκπρόσωπος της κοινής στρατιωτικής διοίκησης του Ιράν, Εμπραχίμ Ζολφαγαρί, δήλωσε ότι οι ιδιωτικές κατοικίες Αμερικανών και Ισραηλινών αξιωματούχων έχουν πλέον γίνει νόμιμοι στόχοι για το Ιράν, καθώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή εισέρχεται στον πρώτο μήνα του και συνεχίζει να επεκτείνεται σε όλη την περιοχή.
Η απειλή απευθυνόταν σε στρατιωτικούς και πολιτικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ και του Ισραήλ που ζουν στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ.
Ο Εμπραχίμ Ζολφαγαρί δήλωσε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ σε κατοικίες Ιρανών σε διάφορες πόλεις του Ιράν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Υπό επιτροπεία η τράπεζα BFF Bank στην Ιταλία
- Πλήγμα σε εγκαταστάσεις φυτοφαρμάκων στο Ισραήλ από ιρανικό πύραυλο
- Κλιμάκωση χωρίς όρια: Σφοδροί βομβαρδισμοί στην Τεχεράνη παρά τις διαβεβαιώσεις για πάγωμα επιθέσεων
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Κηδείες τριών δημοσιογράφων στη Βηρυτό
- Ιράν: Περιμένουμε άφιξη χερσαίων αμερικανικών στρατευμάτων
- Ισχυρό πλήγμα για ΗΠΑ: Καταστράφηκε για πρώτη φορά σε μάχη το ιπτάμενο ραντάρ AWACS (E-3)
- Διαδηλώσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη κατά πολέμου και Τραμπ – Κεντρικός ομιλητής στη Μινεσότα ο Μπρους Σπρίνγκστιν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









