Τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχουν αναλάβει να σχεδιάσουν το έργο
Σε συνέχεια της εξαγγελίας του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη στα εγκαίνια της ΔΕΘ η κυβέρνηση προετοιμάζει την εγκατάσταση καμερών στην Αττική.
Προβλέπεται ότι θα εγκατασταθούν 1.000 κάμερες που θα μπορούν να διαπιστώνουν τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Το σχέδιο υλοποιούν τα υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και μέσω των καμερών θα μπορούν να διαπιστώνουν παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας αλλά και άλλες παραβάσεις.
Το υλικό από τις κάμερες θα διοχετεύεται σε ένα ενιαίο σύστημα μέσω του οποίου θα γίνεται η επεξεργασία και ο ηλεκτρονικός καταλογισμός των προστίμων.
Το νέο σύστημα θα μπορεί να ελέγχει αν το αυτοκίνητο κυκλοφορεί έχοντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις ενώ η νέα μέθοδος θα προβλέπει την ανάκτηση των στοιχείων του παραβάτη ώστε να γίνεται ψηφιακά η επίδοση του προστίμου με μήνυμα, είτε sms, είτε viber είτε μέσω της θυρίδας πολίτη στο gov.gr.
Επίσης, θα μπορεί να γίνεται ψηφιακή αφαίρεση διπλώματος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ισχυρή βελτίωση στο εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας με άλμα 17% στις εξαγωγές
- Γιάννης Εμιρζάς: Νέος CCO στο Saracakis Group, έναν χρόνο μετά την παραίτησή του από CEO της Kosmocar
- ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- PERFORMANCE TECHNOLOGIES Α.Ε. - Γνωστοποίηση αγοράς ιδίων μετοχών της 16.6.2026
- ΗΠΑ και Ιράν υπογράφουν εκεχειρία σε όλα τα μέτωπα σύμφωνα με το Bloomberg
- Πλαστικά Κρήτης: Στα 46,8 εκατ. ευρώ το μετοχικό κεφάλαιο με ονομαστική αξία μετοχής 1,71 ευρώ
- ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΞΗΣΗΣ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ
- Στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος οι προτάσεις της ΝΔ για το άρθρο 16
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








