Για τους 17 άντρες που κρίθηκαν ένοχοι ζήτησε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου
Να μην αναγνωριστεί στον πρωταγωνιστή της υπόθεσης του Κολωνού κανένα ελαφρυντικό, ζήτησε η Εισαγγελέας της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, “δείχνοντας” τα ισόβια για τον 55χρονο επιχειρηματία.
Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε επίσης να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στη μητέρα της 12χρονης, που κρίθηκε ένοχη για το πλημμέλημα της εκβίασης.
Κατά την Εισαγγελέα, ο κριθείς ένοχος για βιασμό και βαριά κακουργήματα Ηλίας Μίχος δεν πρέπει να τύχει ελαφρυντικών, λόγω των ειδεχθών πράξεων σε βάρος ανηλίκου για τις οποίες τον κήρυξε ένοχο το δικαστήριο.
Για τη μητέρα, τόνισε πως θεωρεί ότι η πράξη της εκβίασης είναι μεγάλης κοινωνικής απαξίας ενώ και η παραμέληση που επέδειξε στο παιδί είναι συνθήκες για τις οποίες δεν πρέπει να της αναγνωριστεί ελαφρυντικό.
Ούτε ο αποκαλούμενος Μιχάλης, ένοχος για μαστροπεία και πορνογραφία ανηλίκου, πρέπει να λάβει από το δικαστήριο ελαφρυντικό, σύμφωνα με την εισαγγελική κρίση.
Για τους 17 άντρες που κρίθηκαν ένοχοι ζήτησε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, αλλά μόνο για όσους έχουν άπαξ την πράξη της γενετήσιας πράξης με ανήλικο. Για εκείνους που πήγαν περισσότερες φορές στα ραντεβού της φρίκης ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.
Η Εισαγγελέας αρνήθηκε σε όλους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
Τέλος για έναν κατηγορούμενο, που φέρεται να είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας.
Η διαδικασία συνεχίζεται με τις δευτερολογιες των συνηγόρων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κατασχέθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα ειδών ατμίσματος που έχει εντοπιστεί ποτέ στην Ελλάδα
- Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά προς κυβέρνηση: Μην αποκλειστούν οι ΜμΕ από την ενεργειακή αναβάθμιση
- Βουλή: Πυρά κατά Φλωρίδη για διάταξη που απαγορεύει πρόσβαση κατηγορούμενων στην ποινική δικογραφία
- Κομισιόν – αγροτικές επιδοτήσεις: Λήγει στις 2 Οκτωβρίου η προθεσμία για να καταθέσει η Ελλάδα το νέο πλαίσιο
- Μαθιός Πυρίμαχα: Έναρξη ειδικής διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο με δύο χρηματιστηριακές εταιρείες
- ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα της Τεχνητής Νοημοσύνης με 19 έργα αιχμής
- ΗΠΑ: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας για πρώτη φορά
- Γερμανία: Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2025 ύψους 591 δισ. ευρώ – Ρεκόρ επενδύσεων στα 116 δισ. ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις