Οικονομία

Κομισιόν: Δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η ιδιότητα μέλους της ευρωζώνης είναι μη αναστρέψιμη σύμφωνα με τη Συνθήκη της Ε.Ε και το άρθρο 240 παράγραφος 3.

Αφορμή στάθηκε το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν να αναφέρει ότι δεν απαντά σε «φήμες και εικασίες».

Το γερμανικό περιοδικό έκανε λόγο για διαχειρίσιμη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, μπαράζ σχολίων και δημοσιευμάτων. 

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Angela Merkel, δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή της δεν έχει αλλάξει θέση σχετικά με το εάν είναι επιθυμητή ή όχι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, επιμένοντας στο ότι η γερμανική πολιτική πάντα είχε στόχο τη σταθεροποίηση της νομισματικής ένωσης χωρίς να απολεσθεί κανένα μέλος της.

«Ο στόχος ήταν πάντα να σταθεροποιηθεί η Ευρωζώνη με όλα της τα μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Steffen Seibert κατά την τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, σχολιάζοντας δημοσίευμα στο περιοδικό Der Spiegel σύμφωνα με το οποίο γερμανικές κυβερνητικές πηγές θεωρούν διαχειρίσιμη τη λεγόμενη Grexit.

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση μας. 

Ελπίζω ότι το κατέστησα σαφές αυτό», προσέθεσε ο Seibert. 

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οικονομία

close menu