Διεθνή

Κομισιόν: Επιδοτήσεις 3 δισ. ευρώ για την παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων

Θα προέλθουν από το Ταμείο Καινοτομίας της Ε.Ε., το οποίο χρηματοδοτείται από τις πωλήσεις αδειών εκπομπών άνθρακα και θα είναι διαθέσιμα έως το τέλος του 2026

Επιδοτήσεις 3 δισ. ευρώ προσφέρουν οι Βρυξέλλες για την κατασκευή μπαταριών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια προσπάθεια να στηρίξουν την ηλεκτροκίνηση. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε το ποσό την Τετάρτη στο πλαίσιο μελλοντικής συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο για την αναβολή της επιβολής δασμών στα ηλεκτρικά οχήματα μετά το Brexit. 

«Προσφέροντας νομική βεβαιότητα όσον αφορά τους εφαρμοζόμενους κανόνες και άνευ προηγουμένου στήριξη στους ευρωπαίους κατασκευαστές βιώσιμων μπαταριών, θα ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας μας, με μια ισχυρή αλυσίδα αξίας για μπαταρίες και ηλεκτρικά οχήματα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μάρος Σέφτσοβιτς. 

Τα 3 δισ. ευρώ θα προέλθουν από το Ταμείο Καινοτομίας της Ε.Ε., το οποίο χρηματοδοτείται από τις πωλήσεις αδειών εκπομπών άνθρακα και θα είναι διαθέσιμα έως το τέλος του 2026. 

Τα χρήματα θα λάβουν οι πιο αποτελεσματικές και βιώσιμες μπαταρίες. 

Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε: «Το πρόβλημα με το οποίο είμαστε αντιμέτωποι τώρα είναι ότι δεν έχουμε αρκετές μπαταρίες ή δεν έχουμε αρκετά χημικά. Θέλουμε οι μπαταρίες αυτές να κατασκευάζονται στην Ευρώπη ή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu