Οικονομία

Κομισιόν: Οι συζητήσεις Ελλάδας – τρόικας συνεχίζονται

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ερωτηθείς σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα.

Αν και υπήρχαν προσδοκίες ότι σήμερα θα διαφανούν κάποιες αντιδράσεις εκ μέρους των δανειστών για τις θέσεις που τους απέστειλε την Κυριακή η ελληνική κυβέρνηση με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ωστόσο μέχρι και τις 2 το μεσημέρι δεν υπήρξε ενημέρωση από την πλευρά της τρόικας.

Είναι ενδεικτικό πως κατά τη σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρκέσθηκε να επαναλάβει πως μετά τις πρόσφατες συζητήσεις στο Παρίσι, υπήρξε προσέγγιση απόψεων μεταξύ τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης και ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ο κ. Σχοινάς επιβεβαίωσε πάντως πως το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

Γενικές αναφορές στην πορεία των διαπραγματεύσεων αναμένονται αργότερα σήμερα από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ για την Ελλάδα, Ρίσι Γκογιάλ, ο οποίος έχει προγραμματισθεί να τοποθετηθεί (σε διαδικτυακή σύνδεση από την Ουάσινγκτον) στο 16ο ετήσιο διεθνές φόρουμ της Capital Link που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει πληροφόρηση για ματαίωση της τοποθέτησης του κ. Γκογιάλ, στο συνέριο στο οποίο μεταξύ άλλων μετέχουν ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ασημάκης Παπαγεωργίου.

close menu