Τι είπε ο αρμόδιος για το κλίμα ευρωπαίος επίτροπος Βόπκε Χούκστρα
Η αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη σύμβαση-πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (UNFCC, CNUCC), μια συνθήκη αναφοράς για το κλίμα, είναι “λυπηρή”, σημείωσε σήμερα ο αρμόδιος για το κλίμα ευρωπαίος επίτροπος Βόπκε Χούκστρα, μετά την απόφαση που έλαβε χθες, Τετάρτη, ο Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τη χώρα του απ’ αυτή.
“Η UNFCC είναι ο πυλώνας της παγκόσμιας δράσης υπέρ του κλίματος.
Συνασπίζει χώρες για να στηρίξουν τη δράση για το κλίμα, να μειώσουν τις εκπομπές, να προσαρμοσθούν στην κλιματική αλλαγή και να παρακολουθούν τις προόδους που σημειώνονται.
Η απόφαση που ελήφθη από τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και δεύτερη χώρα σε εκπόμπές αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως να αποσυρθεί από αυτή τη σύμβαση είναι λυπηρή και ατυχής”, έγραψε ο ευρωπαίος επίτροπος στο δίκτυο LinkedIn.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Orilina Properties: Απέκτησε το 100% της Γερανίου Αναπτυξιακή Ακινήτων
- ΟΤΕ: Έκδοση ομολόγου 350 εκατ. ευρώ με απόδοση 3,853%
- ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μειώθηκαν οι ζημίες στο α΄ εξάμηνο, στα 279,5 εκατ. ευρώ η ρευστότητα
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Τράπεζες και διυλιστήρια έγειραν την πλάστιγγα προς τις απώλειες
- ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Γκουτέρες από το βήμα του ΟΗΕ: Έκανε έκκληση για ειρήνη και διεθνείς κανόνες στην τεχνητή νοημοσύνη
- ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. - Οικονομική έκθεση ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- DIMAND Α.Ε. - ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









