Σύμφωνα με έγγραφο που έχει δει το Bloomberg - Στο τραπέζι και η αυστηρότερη εποπτεία των αγορών
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεργαστεί με τα κράτη μέλη για να επιτραπεί μια πιο ευέλικτη αναπλήρωση των αποθεμάτων φυσικού αερίου τα επόμενα χρόνια, σε μια προσπάθεια να υποχωρήσει η πίεση στο σύστημα που έστειλε τις τιμές στο υψηλότερο επίπεδο δύο ετών νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με το πρακτορείοBloomberg.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο εκτελεστικός βραχίονας του μπλοκ, θα «προωθήσει μια πιο συντονισμένη και ευέλικτη αναπλήρωση των αποθεμάτων φυσικού αερίου, υιοθετώντας μεταξύ άλλων δυναμικούς στόχους», ως μέρος μιας προγραμματισμένης επέκτασης των στόχων αποθήκευσης αερίου του μπλοκ πέραν του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με προσχέδιο του επερχόμενου Clean Industrial Deal που έχει δει το Bloomberg και που πρόκειται να δημοσιευθεί στο τέλος του μήνα.
H Kομισιόν θα δημοσιεύσει πρόταση στο τέλος του Μαρτίου για παράταση των στόχων μετά το 2025, όταν και είναι προγραμματισμένο να λήξουν, αναφέρεται στο έγγραφο σύμφωνα με το Reuters.
Το μπλοκ πρόκειται επίσης να εξετάσει αν υπάρχει ανάγκη αυστηρότερης εποπτείας των αγορών φυσικού αερίου της περιοχής.
Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη έχουν αυξηθεί εν μέσω ανησυχιών ότι οι στόχοι αποθήκευσης φυσικού αερίου της ΕΕ οδηγούν σε άνοδο των τιμών, καθώς οι αγορές θεωρούν δεδομένο ότι θα υπάρχει συγκεκριμένη ζήτηση για φυσικό αέριο.
Η Γερμανία ήταν από τις χώρες που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην άσκηση πιέσεων στην Κομισιόν για μεγαλύτερη ευελιξία στους στόχους αποθήκευσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Wall Street: S&P 500 και Nasdaq ανοδικά, ο Dow Jones οριακά χαμηλότερα
- Νέος διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος στη Θέων Αισθητήρες (Theon Sensors)
- Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ): Έσοδα 11,357 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 9,5 εκατ. ευρώ κρατική επιχορήγηση
- Η Wolt κάνει την έκπληξη και μπαίνει στον κλάδο των couriers, λανσάροντας υπηρεσίες αποστολής και παραλαβής δεμάτων
- ΕΧΑΕ: «Δίκαιο και εύλογο» το τίμημα στη δημόσια πρόταση από Euronext
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη 2% για τον γαλλικό CAC 40 – Άλμα 12% για LVMH
- Καραμανλής: «Αν υποτιμηθεί η αμφισβήτηση των Θεσμών από την κοινωνία, βαδίζουμε ολοταχώς σε πολιτική κρίση»
- Κουρμέντζα – Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Τυχεροπούλου πλήρωσε το 80% των δεσμευμένων ΑΦΜ και του «Φραπέ»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις