Εκτιμάται ότι 1 στα 100 άτομα πανευρωπαϊκά πάσχουν από κοιλιοκάκη, με αποτέλεσμα η αγορά των προϊόντων χωρίς γλουτένη να ενισχύεται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια
Σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών προχωρά η εταιρεία τροφίμων και εστίασης από την Κόρινθο, Korinthian Foods.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία μαζί με την συνεργάτη της σε προϊόντα χωρίς γλουτένη Mάριου Κοσμά πλέον προμηθεύει καθημερινά τις εστίες του ΕΚΠΑ, στις οποίες οι φοιτητές μπορούν να φάνε με ένα χαμηλό αντίτιμο, με gluten free menu, το οποίο απευθύνεται σε άτομα με στομαχικά προβλήματα και κοιλιοκάκη, ασθένειες, οι οποίες τα τελευταία απασχολούν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού και κυρίως νέους.
Χαρακτηριστικό είναι ότι, πλέον, εκτιμάται ότι 1 στα 100 άτομα πανευρωπαϊκά πάσχουν από κοιλιοκάκη, με αποτέλεσμα η αγορά των προϊόντων χωρίς γλουτένη να ενισχύεται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι η Korinthian Foods καλύπτει, ήδη, ένα μεγάλο φάσμα προμήθειας τροφίμων και αναγκών σίτισης χιλιάδων ανθρώπων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, εταιρείες και βιομηχανικές μονάδες, διάφορους φορείς κεντρικής διοίκησης, καθώς και άλλους χώρους όπου υπάρχουν ανάγκες μαζικής εστίασης.
Μέσα από τις συμπράξεις αυτές έχει αναπτυχθεί την τελευταία 5ετία κατά μέσο όρο 53,78%.
Εν έτει 2025, διαθέτει μια κεντρική μονάδα παραγωγής στην έδρα της στον Σολομό Κορινθίας, η οποία διαθέτει και χώρους αποθήκευσης πρώτων υλών, αλλά και μια πλήρως εξοπλισμένη μονάδα παραγωγής και στην Κεφαλονιά.
Εξάλλου, έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της και διατηρεί κέντρα αποθήκευσης και διανομής τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής στην Τρίπολη, στην Πάτρα και στην Κρήτη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Τραμπ προανήγγειλε το τέλος του πολέμου με το Ιράν μετά τις ενδιάμεσες εκλογές
- Φωτιά τώρα στη Χαλκιδική – Ήχησε το 112
- Δημοσκόπηση Prorata: Κυβερνητική αλλαγή ζητά η πλειοψηφία – «Κουμπωμένοι» οι πολίτες μετά τη ΔΕΘ
- Γαλλία: 44 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου – Εξετάζεται δολιοφθορά
- Πέθανε ο Σπύρος Χαλβατζής, επί δεκαετίες στέλεχος του ΚΚΕ
- Ενέργεια: Η Ρωσία επιστρέφει σε σύνοδο της G20 στις ΗΠΑ – Γιατί προκαλεί αντιδράσεις
- Καύσωνες στην Αττική: Πώς αλλάζει ο χάρτης έως το 2060 – Οι πιο ευάλωτες γειτονιές
- Το λάθος που κάνουν οι υποψήφιοι με το ChatGPT όταν γράφουν το βιογραφικό τους
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








