Πρόσωπα

Κώστας Μπακογιάννης: Από 23 χρονών στις Βρυξέλλες, πάντα αξιοκρατικά – Τι έγραψε ο ίδιος

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Ο Κώστας Μπακογιαννης βρέθηκε στην ηλικία των 23 ετών να εργάζεται στις Βρυξέλλες ως συνεργάτης του Κωστή Χατζηδάκη.

Από την πρώτη δουλειά στις Βρυξέλλες μέχρι τις σημερινές διαδρομές στην πρωτεύουσα του Βελγίου

Ο Κώστας Μπακογιάννης, σήμερα 48 ετών μας θυμίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ότι πριν από 25 χρόνια (δηλαδή ότανήταν 23 χρονών), η πρώτη του δουλειά ήταν στις Βρυξέλλες, ως συνεργάτης του Κωστή Χατζηδάκη. Πάντα αξιοκρατικά, φυσικά. Όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτή τη χώρα, όπου τα νέα παιδιά ξεκινούν την καριέρα τους κατευθείαν από τα ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας, αρκεί να έχουν το σωστό βιογραφικό ή καλύτερα το σωστό επίθετο.

Το περιγράφει μόνος του με υπερηφάνεια: «σχέσεις εμπιστοσύνης», «κοινά βιώματα», «παλιοί και νέοι συνεργάτες». Δηλαδή όλο το γνωστό δίκτυο εξουσίας που αναπαράγεται από γενιά σε γενιά και μετά μιλάνε για αριστεία, αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες.

Για τους πολλούς, η πρώτη δουλειά είναι ανασφάλεια, χαμηλός μισθός και βιογραφικά-προσόντα, που μένουν αναξιοποίητα. Για κάποιους λίγους, είναι «σχολείο» στις Βρυξέλλες, δίπλα σε υπουργούς και κομματικές αντιπροσωπείες.

Αυτό δεν είναι Ευρώπη. Είναι η παλιά καλή ελληνική οικογενειοκρατία με ευρωπαϊκό φόντο.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu