Η αναταραχή συνεχίζεται στις αγορές μετά την επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ και την απάντηση της Κίνας
Τεράστια είναι η πτώση των τιμών των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που ακολουθεί το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών. Ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών λίγα λετά μετά το άνοιγμα της αγοράς διαμορφώθηκε στις 1.470 μονάδες με πτώση περίπου 8%. Η χαμηλή τιμή έφθασε μάλιστα ακόμα χαμηλότερα προς τις 1.455 μονάδες.
Η εγχώρια κεφαλαιαγοράς ακολουθεί τις βαριές απώλειες που καταγράφουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια βαθαίνοντας έτσι την κρίση που περνούν οι παγκόσμιες αγορές στην σκιά των δασμών που επέβαλε την προηγούμενη εβδομάδα ο Ντόναλντ Τραμπ σε 180 χώρες παγκοσμίως και την απάντηση της Κίνας.
H κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας πυροδότησε τους φόβους για ύφεση που θα μείωνε τη ζήτηση.
Σε αυτό το κλίμα, o πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx υποχωρεί 6% στις 466 μονάδες. με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος.
Στους επιμέρους εγχώριους δείκτης ο γερμανικός DAX χάνει 7% ή 1.459 μονάδες στις 19.165 μονάδες, ενώ βρέθηκε να χάνει μέχρι και 10% και στη Γαλλία ο CAC υποχωρεί κατά 6% στις 6.837 μονάδες.
Στη Βρετανία ο FTSE καταγράφει απώλειες 5,26% στις 7.625 μονάδες ενώ στην Ιταλία ο MIB χάνει 6,34%.
Στην Ισπανία, οι απώλειες του IBEX ανέρχονται στο 5,75%.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 8,4%, σημειώνοντας τη χειρότερη εβδομάδα του εδώ και πέντε χρόνια. Την περασμένη δεκαετία, ο Stoxx 600 είχε χειρότερη απόδοση μόνο στην αρχή της πανδημίας Covid-19 το 2020.
Νωρίτερα, καθοδικά κινήθηκαν και οι ασιατικές αγορές με τις μετοχές στην Ιαπωνία, την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ ηγούνται της περιφερειακής πτώσης, ενώ οι ευρύτερες αγορές στη Νότια Κορέα, τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία επίσης υποχωρούν απότομα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Skoda αποκαλύπτει τα σκίτσα του νέου ηλεκτρικού Peaq
- ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Δήμας: Νέες βιοκλιματικές σχολικές υποδομές σε Ηράκλειο και Χανιά
- Η Microsoft κλειδώνει την επεξεργασία εγγράφων στο Office 2019 για Mac
- Υποκλοπές: Νέο αίτημα από Θανάση Κουκάκη για ανάσυρση της δικογραφίας από το αρχείο
- ΟΗΕ: Βαρύ το περιβαλλοντικό κόστος της Τεχνητής Νοημοσύνης
- Safe Bulkers, Inc. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Ν. 3556/2007
- ΕΛΣΤΑΤ: Ισχυρή ανάκαμψη στην αγορά αυτοκινήτου τον Μάρτιο με άλμα 13,7% στον τζίρο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








