Επιχειρήσεις

Κρι Κρι: Double Score με νέα πρΐόντα πρωτεΐνης – Πρώτα εντός συνόρων και μετά στο εξωτερικό

O διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κρι Κρι Παναγιώτης Τσινάβος

Η κατηγορία των προϊόντων πρωτεΐνης επιδεικνύει ιδιαίτερη κινητικότητα τα τελευταία δύο χρόνια από την πλευρά των εταιρειών, που βλέπουν να υπάρχει ζήτηση από αυξανόμενη μερίδα καταναλωτών

Το πρώτο εξάμηνο του 2024 αποδείχθηκε πλούσιο στις νέες πρωτοβουλίες της Κρι Κρι, τόσο ως προς την κυκλοφορία νέων προϊόντων όσο και ως προς την είσοδο σε διαφορετικές επιχειρηματικές κατηγορίες όπως αυτή της ψυχαγωγίας, μέσω του πρώτου Μουσείου Παγωτού στην Ελλάδα, στην περιοχή των Σερρών.

Πριν από λίγα 24ωρα η εταιρεία προχώρησε στην ενίσχυση του προϊόντικού της χαρτοφυλακίου με ένα ακόμα προϊόν που ανοίγει ακόμα περισσότερο την κατηγορία των σκευασμάτων πρωτεϊνης. Κατηγορία, που δείχνει μεγάλη κινητικότητα τα τελευταία δύο χρόνια από τις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες, καθώς είναι αρκετοί καταναλωτές αναζητούν τρόφιμα χαμηλά σε λιπαρά και με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα βρίσκονται στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ και της μικρής λιανικής τα παγωτά με υψηλή ποσότητα πρωτεϊνης, τα οποία έρχονται να συμπληρώσουν ήδη την κατηγορία με τις πουτίγκες πρωτεΐνης, οι οποίες έκαναν την εμφάνισή τους, μετά από μακρύ χρονικό διάστημα έρευνας και ανάπτυξης στα εργαστήρια της εταιρείας προηγούμενο Απρίλιο.

Στόχος, όπως είχε αναφέρει και σε πρόσφατη δημοσιογραφική εκδήλωση ο επικεφαλής της εταιρείας Παναγιώτης Τσιναβος, είναι, μετά την εδραίωση αυτών των προϊόντων στην Ελλάδα, η έξοδός τους και στις αγορές του εξωτερικού, δίπλα από το γιαούρτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά όσα αναφέρθηκαν πριν από μερικές ημέρες, σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις παγωτού για το πρώτο τρίμηνο του 2024, οι πωλήσεις εσωτερικού διαμορφώθηκαν σε €3,66εκ. έναντι €3,49εκ. της προηγούμενης αντίστοιχης περιόδου (αύξηση +5,1%).

Στο προσεχές διάστημα, ωστόσο, η πορεία των πωλήσεων βελτιώθηκε, με αποτέλεσμα στο πεντάμηνο οι πωλήσεις παγωτού εσωτερικού να εμφανίζονται αυξημένες κατά +22% περίπου.

Οι προβλέψεις, δε, για το επόμενο χρονικό διάστημα, από την εταιρεία είναι ακόμα πιο ευνοϊκές, δεδομένης και της επερχόμενης ανόδου του τουρισμού για το 2024, καθώς το παγωτό θεωρείται κατεξοχήν τρόφιμο που συνδέεται με την εποχικότητα-καλοκαίρι- και με τον εισερχόμενο τουρισμό από το εξωτερικό.

Εβδομήντα χρόνια με την έναρξη του Μουσείου Παγωτού

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία ξεκίνησε το 2024 με νέα λανσαρίσματα σε όλα τα επίπεδα, με αφορμή μάλιστα και την επέτειο, φέτος, συμπλήρωσης των 70 χρόνων ζωής της. Στις 12 Μαρτίου του 2024 έκανε εγκαίνια για τα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και για όσους επιθυμούν να το επισκεφθούν το Μουσείο Παγωτού Κρι Κρι, το οποίο συνιστά το πρώτο θεματικό πάρκο για το παγωτό, το οποίο θα είναι δωδεκάμηνης λειτουργίας.

 Σύμφωνα με όσα τονίστηκαν από τη διοίκηση της Κρι Κρι, το πάρκο θα λειτουργεί από Τρίτη μέχρι Σάββατο, τις καθημερινές για σχολεία και το Σάββατο για οικογένειες.

Η αγορά του κτιρίου, 1000 τμ δε, που φτιάχτηκε από την αρχή, μαζί με άλλα 25 παρακείμενα στρέμματα που θα χρησιμοποιηθούν για άλλες επενδύσεις της εταιρείας άγγιξε τα 1,3 εκατ. ευρώ.

Κατά όσα είχε αναφέρει στην πρώτη παρουσίαση του Μουσείου Παγωτού, ο CEO της εταιρείας Παναγιώτη Τσινάβος, ο σκοπός, καταρχάς, της δημιουργίας του δεν είναι επενδυτικός, αλλά κυρίως να αναδείξει την ιστορία και την πορεία της εταιρείας, μέσα από το παιχνίδι και τις γεύσεις.

Ωστόσο, δεν είχε αποκλείσει, αν αυτή η πρώτη προσπάθεια προχωρήσει σε θετικό έδαφος, να υπάρξει αντίστοιχη επένδυση και στην Αθήνα και πιθανόν στο εξωτερικό.
Πληροφορίες του Financial Report θέλουν το πρώτο τρίμηνο αυτής της νέας προσπάθειας να έχει προχωρήσει σε θετικό έδαφος, με καθημερινές επισκέψεις από σχολεία της περιοχής, ενώ και το Σάββατο λαμβάνουν χώρα πολλές επισκέψεις από οικογένειες.
Εξάλλου, σε μια προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης της επισκεψιμότητας, οι ξεναγήσεις του Μουσείου θα γίνονται σύντομα εκτός από Ελληνικά και Αγγλικά και σε άλλες γλώσσες της βαλκανικής, καθώς στόχος είναι και οι εκδρομές από γειτονικές χώρες.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επιχειρήσεις

close menu