Δύο Canadair στέλνει η Ελλάδα
Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που μαίνεται στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην περιοχή Άλασσα της Λεμεσού, σύμφωνα με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του επροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή.
Το ενεργό μέτωπο εντοπίζεται μεταξύ Φασούλας-Αψιού, ενώ μετά από αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας ενεργοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας RescEU, προκειμένου να σπεύσουν προς βοήθεια άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Στη «μάχη» της κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ η Ελλάδα αποστέλλει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair.
Συγκεκριμένα, επειτα από επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον Κύπριο ομόλογό του, Κωνσταντίνο Κόμπο και με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, η Ελλάδα θα αποστείλει σήμερα στην Κύπρο δύο αεροσκάφη τύπου Canadair προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς.
Τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην επαρχία Λεμεσού αξιολόγησαν το βράδυ της Κυριακής αρμόδιοι φορείς, σε σύσκεψη υπό την Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΛΑΣ: Συνελήφθη γνωστή δημοσιογράφος σε έλεγχο αλκοτέστ για απειλή για εξύβριση
- Μάνδρα: 8 χρόνια από τις φονικές πλημμύρες
- “Τουρισμός για όλους 2025”: Eπιπλέον δικαιούχοι στο πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού
- Standard & Poor’s: Νέα καθοριστική αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας
- ΔΥΠΑ: Εως 1.295 ευρώ το φετινό δώρο Χριστουγέννων για όσους εντάσσονται στο νέο επίδομα ανεργίας
- Κατάμεστο το Πολυτεχνείο: Μικροί και μεγάλοι άφησαν ένα λουλούδι στο προαύλιο (Βίντεο)
- Βόλος: Εκτροπή λεωφορείου με 40 επιβάτες έξω από τον Ριζόμυλο
- Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος αμαξοστοιχία με 95 επιβάτες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








