«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη δομή της ελληνικής οικονομίας προς μια πιο θετική κατεύθυνση», επισήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Ριχάρδος Λαμπίρης, απευθυνόμενος στο πολυπληθές ακροατήριο που παρακολουθεί τις εργασίες της τρίτης ευρωαραβικής διάσκεψης, η οποία πραγματοποιείται στην Αθήνα.
Ο κ. Λαμπίρης αναφέρθηκε στους τομείς που παρουσιάζονται εξαιρετικές ευκαιρίες επενδύσεων στην Ελλάδα όπως οι τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, των υποδομών, της ανάπτυξης ακινήτων κ.λπ., τονίζοντας πως «το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι πιστεύουμε στην ανάπτυξη των περιουσιακών και όχι στην πώληση».
Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά, καθώς μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί 40 διαγωνισμοί συνολικής αξίας 8 δισ ευρώ, ενώ προετοιμάζονται 11 νέοι ακόμη, τόνισε ο Ριχάρδος Λαμπίρης και ανέφερε ότι το ποσό που αναμένεται να εισρεύσει στην ελληνική οικονομία ως συνέπεια του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων είναι της τάξης των 20 δισ. ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΚΤ: Αποφάσισε πέμπτο συνεχόμενο «πάγωμα» των επιτοκίων – Παραμένουν σταθερά στο 2%
- PROFILE A.E.B.E. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - Η Co-operative Bank of Kenya θέτει σε λειτουργία την πλατφόρμα Treasury της Profile Software (Ορθή Επανάληψη)
- Η Aegean και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας
- Απεργία πείνας στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας – Αντίδραση στην ανάπλαση από την Περιφέρεια Αττικής (βίντεο)
- ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ - Ανακοίνωση Ρυθμιζόμενης Πληροφορίας
- Ο Στάρμερ ζητάει συγγνώμη από τα θύματα του Επσταϊν
- Συνελήφθη στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων για κατασκοπεία
- ΔΕΗ: Καμία σχετική συζήτηση ή συμφωνία για εξαγορά της Nova
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







