Μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι να μειωθεί το ενεργειακό κόστος, διότι πιέζει ασφυκτικά την παραγωγική διαδικασία, τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ.
Όπως ανέφερε, αν το ενεργειακό κόστος πέσει, τότε διευκολύνονται οι οικονομικές δραστηριότητες και συνολικά η ελληνική οικονομία.
Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΗ πρέπει να είναι δημόσια και να πουλάει όσο το δυνατόν πιο φτηνή ηλεκτρική ενέργεια για να διευκολύνονται οι παραγωγικές δραστηριότητες.
Σε ό,τι αφορά το χωροταξικό, ανέφερε ότι η πολυχρωμία στις γειτονιές δίνει ζωή, προοπτική, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, ενώ αντιθέτως η γκετοποίηση της βιοτεχνίας οδηγεί σε μαρασμό.
Διαβεβαίωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει με κάθε κόστος στην πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων.
Σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ, η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα.
Ο πρόεδρος της Συνοσμοπονδίας Γιώργος Καββαθάς τόνισε ότι όλη η Ελλάδα είναι στο πλευρό του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.
Παρουσιάζοντας τις θέσεις της ΓΣΕΒΕΕ επισήμανε ότι πρέπει να μειωθεί το ενεργειακό κόστος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς τα τέσσερα τελευταία χρόνια η αύξηση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας έχει φτάσει το 42,5%, το φυσικό αέριο έχει αυξηθεί κατά 27%, ενώ ο κύκλος εργασιών, στο ίδιο χρονικό διάστημα, έχει μειωθεί σωρευτικά κατά 75%.
Σε ό,τι αφορά στο χωροταξικό, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ένας απλούστερος σχεδιασμός του χωροταξικού πλαισίου για να βοηθηθεί η μικρή επιχειρηματικότητα και να σταματήσει η άκριτη διαδικασία απομάκρυνσης των ΜμΕ από περιοχές, χωρίς να έχει προβλεφθεί χώρος υποδοχής.
Η ΓΣΕΒΕΕ παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις για την τόνωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που αφορά το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» και ένα νέο Πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις το «Εξοικονομώ για τις επιχειρήσεις», που αφορά στην ενεργειακή θωράκισή τους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Θάνατος Μαζωνάκη: Ο ΙΣΑ με ανακοίνωσή του «παραδέχεται» ανεπάρκεια των ελέγχων
- Δούκας: «Στην εισαγγελία το πόρισμα για τις καθιζήσεις από τα έργα του Μετρό στην Κυψέλη»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Πίεση από τεχνολογία, πετρέλαιο και ομόλογα – Στο κόκκινο ο Stoxx 600
- ΗΠΑ: Πάνω από το 5% η απόδοση του 10ετούς, για πρώτη φορά από το 2023
- Αμοντέι, Άλτμαν, Μασκ: Τι είπαν για τους κινδύνους της AI και έσπειραν πανικό «καταστροφής»
- AKTOR Α.Ε. ΣΥΜ/ΧΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Ανακούφιση στους μετανάστες της Σουηδίας μετά την εκλογική υποχώρηση των Σουηδών Δημοκρατών
- ΝΟΒΑΛ ΠΡΟΠΕΡΤΥ ΑΕΕΑΠ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







