Η ΕΚΤ διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια της από τον περασμένο Σεπτέμβριο
Προς τη σωστή κατεύθυνση κινείται ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, δήλωσε την Πέμπτη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.
Τα οικονομικά στοιχεία της Ευρωζώνης δείχνουν ότι ο πληθωρισμός επιστρέφει προς τον στόχο, όπως είχε προβλεφθεί, ωστόσο η ΕΚΤ χρειάζεται ακόμα περισσότερες πληροφορίες για να μπορέσει να είναι σίγουρη, ανέφερε η Κ.Λαγκάρντ, όπως μεταδίδει το Reuters.
“Τα τελευταία στοιχεία επιβεβαιώνουν τη συνεχιζόμενη διαδικασία αποπληθωρισμού και αναμένεται να μας φέρουν σταδιακά σε χαμηλότερα επίπεδα το 2024”, είπε η Λαγκάρντ σε ακρόαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
“Η τρέχουσα αποπληθωριστική διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί, αλλά το Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να είναι βέβαιο ότι θα μας οδηγήσει σε διατηρήσιμη βάση στον στόχο του 2%”, πρόσθεσε η Λαγκάρντ, επαναλαμβάνοντας το τυπικό πλέον μήνυμα της ΕΚΤ.
Η ΕΚΤ διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια της από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ οι αξιωματούχοι της τράπεζας προσπαθούν τις τελευταίες εβδομάδες να μετριάσουν την αισιοδοξία ότι έρχονται περικοπές επιτοκίων, υποστηρίζοντας ότι εξακολουθούν να λείπουν σημαντικά στοιχεία, ιδιαίτερα για τους μισθούς.
“Η αύξηση των μισθών συνεχίζει να είναι ισχυρή και αναμένεται να γίνει ολοένα και πιο σημαντική κινητήρια δύναμη της δυναμικής του πληθωρισμού τα επόμενα τρίμηνα, αντανακλώντας τις σφιχτές συνθήκες στις αγορές εργασίας και τις απαιτήσεις των εργαζομένων να καλυφθούν για τον πληθωρισμό”, είπε η Λαγκάρντ.
Για την οικονομική ανάπτυξη η Λαγκάρντ είπε ότι η δραστηριότητα θα παραμείνει “υποτονική” στο εγγύς μέλλον.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τζόκερ 17 Αυγούστου 2025, ρεκόρ κέρδους, δύο μεγάλοι νικητές, δείτε τους αριθμούς
- Πυρκαγιές: Συνεχίζεται η καταγραφή – 33 “κόκκινα” κτίρια σε Αχαΐα, 12 σε Πρέβεζα και Αρτα
- Μπόρις Τζόνσον: Απολαμβάνει οικογενειακές στιγμές χαλάρωσης στην Ελλάδα
- Γουίτκοφ: Ισχυρές εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία από Τραμπ και Πούτιν
- Μεγάλη επικινδυνότητα του καπνού από δασικές πυρκαγιές
- Συμμετείχε και ο Κ. Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη με Ζελένσκι
- Απειλές Ρούμπιο: Νέες κυρώσεις στη Ρωσία, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία για την Ουκρανία
- Moto Gp: Ασταμάτητος και στην Αυστρία ο Μαρκ Μάρκεθ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις