Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης η πρόεδρος της ΕΚΤ είπε πως: «αυτά θα πρέπει να στοχεύουν στην παραγωγικότητα και όχι στις παροχές που τροφοδοτούν απλά τον πληθωρισμό»
Με την εκτίμηση ότι «ο πληθωρισμός για μείνει ψηλά για πολύ καιρό», και τις γνωστές θέσεις της για τη νομισματική πολιτική της Ευρωζώνης, ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
Η κεντρική τραπεζίτης επανέλαβε πως «είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε τον πληθωρισμό στον στόχο» και προσέθεσε πως «θα πρέπει να εφαρμοστούν όλα τα μέσα προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι ο πληθωρισμός θα επανέλθει στον στόχο του 2%».
«Όλες οι αποφάσεις», διευκρίνισε η κα Λαγκάρντ, «ελήφθησαν βάσει των τωρινών δεδομένων για την οικονομία» και «βάσει των εκτιμήσεων για υψηλότερες τιμές ενέργειας».
Ωστόσο είπε πως «κάποιες επιβαρυντικές παράμετροι για τον πληθωρισμό χαλαρώνουν».
To σημαντικό ωστόσο είναι η προειδοποίηση της Κριστίν Λαγκάρντ προς τις κυβερνήσεις αναφορικά με τα μέτρα στήριξης: «(αυτά) θα πρέπει να στοχεύουν στην παραγωγικότητα και όχι στις παροχές που τροφοδοτούν απλά τον πληθωρισμό».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μέχρι την κατανάλωση στα McDonald’s επηρέασε η πολιτική Τραμπ
- Επίθεση χάκερ και στα Harrods – Τρίτη βρετανική αλυσίδα που δέχτηκε κυβερνοεπίθεση
- Καρυστιανού κατά Κασσελάκη για δηλώσεις του για τα αίτια της πυρόσφαιρας
- Καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία
- Αποχωρούν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου και ο αναπληρωτής του
- Κικίλιας: Καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας
- Ξανά για δύο κράτη στην Κύπρο μιλάει ο Ερντογάν
- Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για τον διεθνή διαγωνισμό έρευνας υδρογονανθράκων νοτίως της Πελοποννήσου και της Κρήτης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις