Ο πυροσβέστης τραυματίστηκε θανάσιμα στο φαράγγι της Σιδερίτισσας, ενώ επιχειρούσε να βοηθήσει δύο αλλοδαπούς
Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (22/9) στη Ρόδο, όταν 52χρονος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης δύο αλλοδαπών σε δύσβατο σημείο, στο φαράγγι της Σιδερίτισσας, κοντά στα Σιάννα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Ροδιακής, είχε προηγηθεί κλήση για βοήθεια από τους περιπατητές. Κατά την προσπάθεια προσέγγισής τους, ο πυροσβέστης έπεσε από ύψος. Οι ακριβείς συνθήκες της πτώσης διερευνώνται. Όπως αναφέρεται στις ίδιες πληροφορίες, τον εντόπισε αρχικά drone που περιπολούσε στην ευρύτερη περιοχή.
Ο πυροσβέστης παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Για τη διερεύνηση των αιτίων και των συνθηκών του περιστατικού θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).
Η ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρει αυτούσια:
«Κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης και μεταφοράς, σε ασφαλές σημείο δύο αλλοδαπών, από δύσβατο σημείο στο φαράγγι της Σιδερίτισσας στο νησί της Ρόδου, τραυματίστηκε θανάσιμα ένας πυροσβέστης.
Αφού παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Ρόδου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Για τα αίτια και τις συνθήκες του θανάτου του, θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Η φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος συναδέλφου μας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μαραθώνιος 2026: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
- Η επόμενη ημέρα του τεχνολογικού sell-off: Οι τρεις παράγοντες που θα κρίνουν την ανάκαμψη
- Fitch: Δεν αναβάθμισε την Ελλάδα – Οι αδυναμίες που επισημαίνει ο οίκος
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Γνωστοποίηση σημαντικών αλλαγών στα δικαιώματα ψήφου σύμφωνα με το ν. 3556/2007, όπως ισχύει
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση από την Τράπεζα Πειραιώς κατά 100% θυγατρικών εταιρειών
- Ευρωαγορές: Βουτιά στους δείκτες, κύμα ρευστοποιήσεων στις μετοχές
- Telegraph: Το Ιράν ζητά S-400 από τον Πούτιν – Η μυστική επιστολή και το σχέδιο στρατιωτικής θωράκισης της Τεχεράνης
- ΣΕΤΕ: «Όχι» στη νέα αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων στο 1% – Αδικαιολόγητη η πρόσθετη επιβάρυνση
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








