Πρόσωπα

Lamda Development: Τα φάλτσα του Οδυσσέα Αθανασίου και οι αντιδράσεις των μετόχων

Ο Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development δέχτηκε τις αντιδράσεις μικρομετόχων, οι οποίοι έχασαν την υπομονή τους

Σε κλοιό αντιδράσεων ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου για την κακή πορεία της τιμής της μετοχής

Μέχρι την τελευταία τακτική γενική συνέλευση της Lamda Development, συμφερόντων Λάτση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στις 27 Ιουνίου 2024, οι προηγούμενες είχαν ένα βασικό χαρακτηριστικό: αυτό της προσδοκίας για το πολύ μεγάλο έργο που η Lamda αναπτύσσει στο Ελληνικό.

Η διοίκηση υπό τον Οδυσσέα Αθανασίου εμφύσησε στους μετόχους την πεποίθηση για καλές αποδόσεις της μετοχής, αφού η εταιρεία κατάφερε να υλοποιήσει το έργο και να ξεκινήσουν δυναμικά οι χωματουργικές εργασίες και αρκετές από τις κατασκευές. Ο ίδιος έκανε και κάποιες αγορές μετοχών και παραγώγων, αλλά τίποτα.

Στο παιχνίδι της μετοχής η AXIA

Στο παιχνίδι της μετοχής μπήκε και η AXIA, που κάνει χρηματιστηριακές αναλύσεις, για να δώσει τιμή στόχο για τη μετοχή της Lamda Development την περίοδο κατά την οποία εκκινούσε στην πράξη το project το 2021 στα 14 ευρώ από 11 ευρώ που είχε δώσει προηγουμένως, αλλά η μετοχή τίποτα.

Η τιμή της μετοχής είναι καθηλωμένη εδώ και χρόνια σε ένα χρηματιστήριο που η τάση είναι ανοδική εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.

Ό βασικός μέτοχος Λάτσης κάνει δουλειές αγοραγοράζει οικόπεδα για να πουλήσει ακίνητα 

Είδαν και οι μέτοχοι να πέφτουν παχυλές αμοιβές στα στελέχη – τις οποίες βεβαίως δικαιούνται λόγω του μεγάλου και δύσκολου αυτού έργου – αλλά είδαν και τον βασικό μέτοχο Λάτση, να μην περιμένει να βγάλει χρήματα από την άνοδο της μετοχής,  αλλά να αγοράζει οικόπεδα στο Ελληνικό με πωλητή την Lamda Development και επαναστάτησαν. Αντέδρασαν με φωνές και επιχειρήματα.

Εχουμε κρυμμένες αξίες, απάντησε ο διευθύνων σύμβουλος Οδυσσέας Αθανασίου, στου μετόχους και έδειξε ένα slide με την τιμή της μετοχής, που μοιάζει με αυτά που κατά καιρούς εμφανίζουν και οι χρηματιστηριακοί αναλυτές της εταιρείας AXIA.

Και δείχνει ότι το προσδοκόμενο NAV, δηλαδή η καθαρή αξία ενεργητικού ανά μετοχή είναι 15 ευρώ ανά μετοχή από 8,04 ευρώ που είναι σήμερα.

Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι ότι η μετοχή δεν έχει πάει στα 15 ευρώ, αλλά δεν έχει πάει ούτε στα 8,04 ευρώ που είναι η εσωτερική αξία της σήμερα.

Η τιμή της μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι στα 6,56 (κλείσιμο της ημέρας της γενικής συνέλευσης 27 Ιουνίου 2024) και είναι υπό διαπραγμάτευση με discount 18,5% έναντι της καθαρής εσωτερικής αξίας 8,04 ευρώ.

Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τη διοίκηση και μετά για τους μετόχους γιατί η διοίκηση δεν μπορεί να πείσει για την αξία της μετοχής.

Ούτε τα malls σε Χρηματιστήριο

Οι μέτοχοι που εμφανίστηκαν στη γενική συνέλευση βρήκαν τον Οδυσσέα Αθανασίου εκτεθημένο γιατί τους είχε πει ότι θα βάλει στο Χρηματιστήριο μέσω ξεχωριστής εταιρείας τα malls, κάτι βέβαια που δεν έγινε.

Η δικαιολογία του κ. Αθανασίου ήταν ότι δεν θέλει να μπουν τώρα τα malls γιατί οι επενδυτές ζητούν αποτιμήσεις με discount 20% και δεν είναι διατεθημένος να δώσει αυτό το discount.

Όμως αυτό δεν ειπώθηκε στους μετόχους. Αντίθετα, οι μέτοχοι περίμεναν η διοίκηση να υλοποιήσει την εξαγγελία της για εισαγωγή των malls στο Χρηματιστήριο.

Στο αλλαλούμ της συνέλευσης μικροεπενδυτής δεν ξέχασε το θέμα της εξόδου της Μαριάννας Λάτση από το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας η οποία μετακινήθηκε μετοχικά προς το όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ,  και ευτυχώς για εκείνη είχε μια πολύ καλή πορεία στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu