Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τον ευρωπαϊκό κανονισμό DORΑ, η εφαρμογή του οποίου ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου 2025
«Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Ψηφιακή Επιχειρησιακή Ανθεκτικότητα (DORA), η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απέστειλε ένα ερωτηματολόγιο προκειμένου οι εταιρείες να προβούν σε αυτοαξιολόγηση. Αξιολογώντας τις απαντήσεις, καταλήξαμε ότι πρέπει να γίνουν πολλές ενέργειες έως το τέλος του έτους για να προετοιμαστούν σωστά οι εταιρίες».
Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου αναφερόμενη στον κανονισμό DORΑ, η εφαρμογή του οποίου ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου 2025.
Η κα Λαζαράκου, μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου 22 Bank Management conference powered by NEXI, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει καθώς ο “Κανονισμός DORA θα εναρμονίσει όλη την υπάρχουσα νομοθεσία, που σήμερα τη συναντάμε σε διαφορετικά νομοθετικά κείμενα».
Στη συνέχεια η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί την αναβίωση του θεσμού των τιτλοποιήσεων και τη διαδικασία διαβούλευσης που είναι σε εξέλιξη. Κάλεσε δε τα στελέχη του τραπεζικού κλάδου να απαντήσουν το ερωτηματολόγιο για τον Κανονισμό των Τιτλοποιήσεων. «Έχει μεγάλη σημασία η Ελλάδα να συμμετέχει στη συγκεκριμένη διαβούλευση» είπε. Ανέφερε επίσης ότι «έχει αξία να δούμε τι αλλαγές πρέπει να γίνουν, τα σημεία που χρήζουν επισήμανσης καθώς ευρωπαϊκός στόχος είναι η αναβίωση των τιτλοποιήσεων με ένα βελτιωμένο μοντέλο που λαμβάνει υπόψη τα μαθήματα της τελευταίας μεγάλης χρηματοπιστωτικής κρίσης και περιλαμβάνει δικλείδες ασφαλείας για την ασφαλέστερη λειτουργία του θεσμού ανάλογα με τις οικονομικές συνθήκες». Πρόσθεσε επίσης ότι συντάσσεται αυτή την περίοδο από επιτροπή των ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών, στην οποία προέδρευσε, η έκθεση για την πορεία εφαρμογής του πλαισίου τιτλοποιήσεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ElvalHalcor: Υπερκάλυψη 2,75 φορές στην αύξηση κεφαλαίου των 250 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με το βλέμμα σε σύγκρουση ΗΠΑ – Ιράν και τεχνολογία
- Πράσινο φως από Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για το νέο «Καραϊσκάκη» του Μαρινάκη
- Χαβιέ Τέμπας κατά FIFA: «Καταστρέφει την ποδοσφαιρική βιομηχανία, να παραιτηθεί ο Ινφαντίνο»
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. 22 – 07 – 2026
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 22 – 07 – 2026
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - Ανακοίνωση – Εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στη ρυθμιζόμενη αγορά των νέων μετοχών
- Η Πειραιώς επιβραβεύει τις πληρωμές με IRIS Payments στα POS
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








