«Πάντα υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες ακόμη και σε δύσκολες περιόδους», τόνισε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης μιλώντας στο Bloomberg, στο πλαίσιο του επενδυτικού roadshow της ΕΧΑΕ, που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.
Ο πρόεδρος του Χ.Α. υπογράμμισε ότι πλέον δεν υπάρχουν ανησυχίες για τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ. Σημείωσε μάλιστα ότι και οι διεθνείς επενδυτές δεν ανησυχούν για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως διαφαίνεται από τις συναντήσεις που έχουν με τις ελληνικές εισηγμένες.
Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι οι περιορισμοί που υπάρχουν για τους Έλληνες επενδυτές λόγω των capital controls. Εκτίμησε πάντως ότι σύντομα το πρόβλημα αυτό θα επιλυθεί.
Ο πρόεδρος του Χ.Α. ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι υπήρξαν πάνω από 650 συναντήσεις στελεχών εισηγμένων με πάνω από 150 ξένους fund managers.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ρουμανία: Σοσιαλιστές και ακροδεξιά ανέτρεψαν την κυβέρνηση του Ίλιε Μπολοζάν
- Νέες εκδόσεις Volkswagen T-Cross και Taigo και ανταγωνιστικές τιμές
- Η LG φέρνει νέα δεδομένα στην ψύξη με τη σειρά Total No Frost
- Η Maersk αναφέρει ότι πλοίο της πέρασε από τα Στενά του Ορμούζ υπό την προστασία των ΗΠΑ
- FixItBnB: Νέα υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης από τη ΔΕΗ
- Μπλε Κέδρος: Στα 0,204 ευρώ ανά μετοχή το υπόλοιπο μερίσματος – Καταβολή από 12 Μαϊου
- ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ ΑΕΕΑΠ - Συμπληρωματική ανακοίνωση γνωστοποίησης πληρωμής μερίσματος 2026
- Εξάρχου στο Politico: Ο ασιατικός ανταγωνισμός “απειλεί” την Ευρώπη με ακριβότερο LNG
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







