Την εκτίμηση ότι δεν βγαίνει η αριθμητική του ελληνικού προγράμματος διατύπωσε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Π. Λιαργκόβας, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων.
«Τα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2021 είναι πολύ υψηλά, το 3,5% είναι πολύ μεγάλο ποσοστό.
Αλλά, και το 2%, στη συνέχεια, για τα επόμενα 40 χρόνια και αυτό είναι εξαιρετικά απίθανο να υλοποιηθεί.
Καμία χώρα δεν το έχει κάνει.
Θα έχουμε ιστορικό, παγκόσμιο ρεκόρ, αν καταφέρουμε για 40 χρόνια να έχουμε 2% πρωτογενή πλεονάσματα.
Δεν έχει συμβεί αυτό πουθενά και δεν έχει καταγραφεί» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Λιαργκόβας, ο οποίος υποστήριξε πως είναι προφανές πως κάτι δεν πάει καλά πραγματικά.
«Είναι κάπως αισιόδοξοι είναι οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Και προφανώς είναι αισιόδοξοι για να βγαίνει η αριθμητική για το χρέος.
Δεν βγαίνει, όμως, η αριθμητική του προγράμματος, όπως είναι δομημένο.
Στο μέλλον πρέπει σίγουρα, κάποια στιγμή, να τεθεί πάλι θέμα στόχευσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, να μειωθεί ο πήχης, το λέει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αυτό, έτσι ώστε να γίνει πιο ρεαλιστικό το πρόγραμμα και να δοθεί περισσότερος δημοσιονομικός χώρος.
Όσο είναι υψηλά τα πρωτογενή πλεονάσματα, τόσο πιο δύσκολη καθίσταται η μείωση της φορολογίας» υπογράμμισε ο κ.Λιαργκόβας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στην Ελλάδα το Samsung Pay βάζει νέα δεδομένα στον ανταγωνισμό των digital wallets
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Βαριές απώλειες μετά τις απειλές Τραμπ κατά του Ιράν
- Διπλή υπερκάλυψη για το 5ετές ομόλογο της Seanergy – Άντλησε 100 εκατ. ευρώ
- Βουλή: Στην Ολομέλεια το ν/σ για κύρωση Παραχώρησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας
- Η Ρωσία απαγορεύει τις εξαγωγές ντίζελ μετά τα ουκρανικά πλήγματα σε διυλιστήρια
- Seanergy Maritime Holdings Corp. - Ανακοίνωση της τελικής απόδοσης και του Επιτοκίου των Ομολογιών
- Άργος: Στο ΚΑΤ ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί – Είναι εγκεφαλικά νεκρός
- ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ ΠΡΟΦΙΛ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







