Επικαιρότητα

Λιγότεροι από πέρυσι επισκέφτηκαν τις Κυκλάδες το τριήμερο και περισσότεροι τα νησιά του Αργοσαρωνικού

Τα στοιχεία για την έξοδο των εκδρομέων του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος από τα λιμάνια δείχνει πως οι περισσότεροι εκδρομείς επέλεξαν κοντινούς και οικονομικότερους προορισμούς.
Οι αυξημένες τιμές που παρατηρούνται στους δημοφιλείς προορισμούς έβαλαν «φρένο» στους εκδρομείς του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος τα νησιά του Αργοσαρωνικού αποτέλεσαν πόλο έλξης σημειώνοντας κατακόρυφη άνοδο σε σχέση με πέρσι.

Συγκεκριμένα, από το Λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν φέτος 35.128 ταξιδιώτες, έναντι 24.511 πέρσι.

Πτώση παρατηρείται στους εκδρομείς με προορισμό τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με το ΛΣ φέτος ταξίδεψαν 48.587 ταξιδιώτες (με τη μερίδα του λέοντος να ανήκει στις Κυκλάδες). Πέρσι, στους ίδιους προορισμούς ταξίδεψαν 55.481 άτομα.

Στα άλλα δύο μεγάλα λιμάνια της Αττικής, που κατά κύριο ταξιδεύουν όσοι έχουν προορισμό τις Κυκλάδες, η εικόνα δεν διαφοροποιείται σημαντικά.

Συγκεκριμένα, από το Λιμάνι της Ραφήνας ταξίδεψαν για Κυκλάδες 23.692 έναντι 24.511 πέρσι. Από το Λιμάνι του Λαυρίου αναχώρησαν 9.608 ταξιδιώτες έναντι 9.187 πέρσι.

Με τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων να παραμένουν στα περσινά επίπεδα, τα καταλύματα να «τσιμπάνε» προς τα πάνω και το κόστος ζωής στην καθημερινότητα των πολιτών να τραβά την ανηφόρα είναι λογικό φθηνότερη προορισμοί να κερδίζουν έδαφος ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu