Στη Β΄ φάση του διαγωνισμού συμμετέχουν η Goldair Cargo A.E. – Goldair Handling Α.Ε., η Κοινοπραξία Israel Shipyards Ltd – Χαλυβουργία Ελλάδος Α.Ε., ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. και η Mariner Capital Ltd
Για τις 28 Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται από το ΤΑΙΠΕΔ να ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές για την ανάδειξη του πλειοδότη για την παραχώρηση του λιμένα Βόλου και πιο συγκεκριμένα για ποσοστό μετοχών που φτάνει το 67% του Οργανισμού Λιμένα.
Στη Β΄φάση του διαγωνισμού συμμετέχουν τα εξής σχήματα:
- Goldair Cargo A.E. – Goldair Handling Α.Ε.,
- Κοινοπραξία Israel Shipyards Ltd – Χαλυβουργία Ελλάδος Α.Ε.,
- Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.,
- Mariner Capital Ltd.
Οι φάκελοι των συμμετεχόντων άνοιξαν από το ΤΑΙΠΕΔ και πλέον ξεκινά το 10ήμερο αναμονής τυχόν ενστάσεων. Σε αυτό το διάστημα θα μπορούν οι συμμετέχοντες να ελέγξουν τα νομιμοποιητικά έγγραφο των υπολοίπων προκειμένου να διαπιστωθεί αν όλα βαίνουν καλώς.
Με το άνοιγμα των προσφορών το Ταμείο δύναται να ζητήσει βελτιωμένες προσφορές είτε εφόσον η υψηλότερη προσφορά με την επόμενη είναι ίση ή μικρότερη του 10%, είτε εφόσον το κρίνει απαραίτητο.
Παραχώρηση 60 ετών
Η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του δημοσίου και του ΟΛΒ έχει διάρκεια 60 ετών. Το 2022 το λιμάνι παρουσίασε τζίρο 5,44 εκατ.ευρώ αυξημένος κατά 3,48% σε σχέση με το 2021 με κέρδη προς φόρων που έφτασαν τα 716.000 ευρώ.
Οι κύριες δραστηριότητες της εταιρείας περιλαμβάνουν υπηρεσίες εμπορευμάτων και εμπορευματοκιβωτίων, χάλυβα και παλιοσίδερα, ξηρό και υγρό χύδην φορτίο και υπηρεσίες επιβατών, συμπεριλαμβανομένων ferry boat προς τις Σποράδες, καθώς και δραστηριότητες κρουαζιέρας.
Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ορίσει την “Deloitte Business Solutions S.A.” και την “Euroconsultants S.A.” ως χρηματοοικονομικούς του συμβούλους, την “Ποταμίτης Βεκρής Δικηγορική Εταιρία” ως νομικό του σύμβουλο και την “Doxiadis Associates” ως τεχνικό του σύμβουλο αναφορικά με τη διαγωνιστική διαδικασία και τη συναλλαγή.
Στους μελλοντικούς στόχους του λιμένα είναι η σιδηροδρομική του σύνδεση με το εθνικό δίκτυο, η περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας αλλά και της ακτοπλοΐας ενώ η εμπορευματική του κίνηση μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω και λόγω της δυναμικής ΒΙΠΕ που βρίσκεται στην περιοχή. Είναι από τα πολύ σημαντικά περιφερειακά λιμάνια της χώρας και εξυπηρετεί στο σύνολο του την περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις