θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμιες απώλειες 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων
Μια μεγάλη οργανωμένη κυβερνοεπίθεση στο σύστημα πληρωμών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμιες απώλειες ύψους 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών να μην καλύπτεται από ασφάλιση, ανέφερε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, η ασφαλιστική εταιρεία Lloyd’s of London.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες μόνο, θα υποστούν απώλειες ύψους 1,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα πέντε ετών από μια τέτοια επίθεση, η οποία ακολούθως θα προκαλούσε εκτεταμένες δονήσεις στις παγκόσμιες επιχειρήσεις, σύμφωνα με το σενάριο συστημικού κινδύνου που αναπτύχθηκε από τη Lloyd’s και το Κέντρο Μελετών Κινδύνου του Κέιμπριτζ.
Η Κίνα θα αντιμετώπιζε απώλειες 470 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η Ιαπωνία 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε η Lloyd’s.
“Η παγκόσμια διασύνδεση του κυβερνοχώρου σημαίνει ότι υπάρχει πολύ σημαντικός κίνδυνος και, ως εκ τούτου, πρέπει να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε γνώσεις, τεχνογνωσία και καινοτόμες ιδέες για να διασφαλίσουμε ότι θα οικοδομήσουμε ανθεκτικότητα απέναντι σε μια τέτοια απειλή”, δήλωσε ο πρόεδρος της Lloyd’s Bruce Carnegie-Brown.
Η ασφάλιση στον κυβερνοχώρο είδε πάνω από 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2022 και προβλέπεται να δει από 13 έως 25 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025, δήλωσε η Lloyd’s.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Tesla: Τέλος εποχής για το Cybertruck;
- Βρετανία: Ο Μπέρναμ θέλει να αφήσει πίσω του το Brexit – Το νέο πολιτικό στοίχημα
- Αυστρία: Γιατί οι επενδυτές ζητούν τα χρήματά τους από τα funds ακινήτων
- Χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ: Ποιοι κερδίζουν από το επιτόκιο 3% και τις 120 δόσεις
- Συναγερμός για τα αποθέματα ντίζελ στην Αυστραλία: Το αδύναμο σημείο της
- Η γιορτή στην Ινδία που ανοίγει το χρηματιστήριο σε ημέρα αργίας
- Συντάξεις στην Ευρώπη: Ποιοι βγαίνουν νωρίτερα και ποιοι αργότερα
- Wall Street: Να αγοράσουν ή να πουλήσουν οι επενδυτές μετά τη μεγάλη αναταραχή;
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








