«Έχουμε λύσει τα ανοιχτά 7-8 μεγάλα ζητήματα και έχουν μείνει διάσπαρτα θέματα», δήλωσε κυβερνητικός παράγοντας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των υπουργών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΔΝΤ εμμένει σε πολλά θέματα που δεν είναι αρεστά στην κυβέρνηση, αλλά δεν έχει την εντύπωση ότι το Ταμείο έχει προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με σκοπό να κωλυσιεργήσει και δεν νομίζει πως αυτά τα θέματα μπορεί να μην κλείσουν τη συμφωνία.
Κατά τη σημερινή, διάρκειας 1,5 ώρας, συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις αποκρατικοποιήσεις, στα χρηματοοικονομικά και στα εργασιακά. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό αξιωματούχο, αύριο το μεσημέρι αναμένεται να υπάρξουν συζητήσεις επί των τεσσάρων κειμένων εργασίας (το MOU με το ευρωπαϊκό σκέλος των θεσμών και το MEFP με το ΔΝΤ, καθώς και τα δύο αντίστοιχα τεχνικά κείμενα). Πρόσθεσε δε, πως τόσο η ελληνική πλευρά όσο και εκείνη των θεσμών έχουν δώσει οδηγίες να «καθαρίζονται» τα κείμενα από τα τεχνικά κλιμάκια, για να μένουν μόνο τα βασικά ζητήματα για τους επικεφαλής, προκειμένου να υπάρξουν θεματικές συζητήσεις στα τέσσερα κείμενα. Στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλα την προσεχή Κυριακή.
Στη σημερινή συνάντηση μετείχαν από ελληνικής πλευράς οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Odyssey Cybersecurity: Με τη συμμετοχή της Deca Investments βάζει πλώρη για ΗΠΑ με δική της πλατφόρμα ΑΙ
- Οι επιδόσεις της Τιτάν στην Ελλάδα
- Γιαούρτι: Αύξηση στην εστίαση και ενισχυμένη παραγωγή το 2025
- Παίρνει μορφή το τουριστικό χωριό των €474 εκατ. της οικογένειας Βαρδινογιάννη στην Ερμιονίδα
- ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. - Δελτίο Τύπου-Η Εθνική Τράπεζα και η Allianz SE υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας για μειοψηφική συμμετοχή στην Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη και αποκλειστική συμφωνία bancassurance
- FT: Η ΕΕ προετοιμάζεται για «απευθείας» συνομιλίες με τον Πούτιν
- Volkswagen Joy: Εγγύηση έως 10 χρόνια για τα νέα Volkswagen στην Ελλάδα
- CAPITAL CLEAN ENERGY CARRIERS CORP. - Οικονομική κατάσταση CAPITAL CLEAN ENERGY CARRIERS CORP. (2026,Τριμηνιαία,Ενοποιημένη)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







