Υψηλότερα από την εκτίμηση σε έρευνα της LSEG για EBITDA ύψους 1,97 δισ. δολαρίων
Σημαντικά υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα μεγέθη της Maersk στο β’ τρίμηνο, καθώς ο ναυτιλιακός κολοσσός συνεχίζει να βελτιώνει τις επιδόσεις του παρά την έντονη γεωπολιτική αστάθεια.
Ειδικότερα, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) της Maersk στο τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου διαμορφώθηκαν στα 2,3 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 7% σε ετήσια βάση και υψηλότερα από την εκτίμηση σε έρευνα της LSEG για EBITDA ύψους 1,97 δισ. δολαρίων.
Παράλληλα, η δανέζικη εταιρεία αναθεώρησε ανοδικά το guidance για το σύνολο του 2025, με μοχλό την ανθεκτική εικόνα που παρουσιάζει η ζήτηση εκτός της Βόρειας Αμερικής. Πλέον, η ναυτιλιακή αναμένει αύξηση του όγκου της παγκόσμιας αγοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ 2% και 4%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πιέρ Γκραμένια: Ο ESM θα μπορούσε να χορηγήσει δάνεια για αμυντικές δαπάνες
- ΥΠΟΙΚ: Αγροτικές ενισχύσεις για φυσικές καταστροφές δεν προσμετρώνται στο όριο του ΦΠΑ
- Alpha Bank: Επιλογές, αποδόσεις και προοπτικές των ελληνικών εταιρικών ομολόγων
- ΕΥΔΑΠ: Ο Σπύρος Στάμου αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής Οικονομικών
- Εισαγγελική έρευνα για την πολύνεκρη έκρηξη στο εργοστάσιο της «Βιολάντα»
- Περιφέρεια Θεσσαλίας: «Δεν καθίσταται δυνατή η χορήγηση των στοιχείων για την αδειοδότηση της ΒΙΟΛΑΝΤΑ»
- Συνολική συμφωνία ανακοίνωσαν Κούρδοι και Δαμασκός στη Συρία
- Νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι: Υπεγράφη με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η προμήθεια εξοπλισμού αεροναυτιλίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








